Ekonomické informace 25. 6. 2003

Ceny benzínu pořád klesají a vypadá to, že k předpovídanému zdražení vůbec nedojde. Za poslední týden benzín zlevnil o 11 haléřů, a litr se tak prodává kolem 24 korun. Na stejné úrovni byl naposledy loni v srpnu. Ekonomové přitom původně předpokládali, že kvůli zdražování ropy na světových trzích zdraží i pohonné hmoty u nás.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čerpací stanice

čerpací stanice | Foto: Jan Rosenauer

Ovšem spíš to vypadá, že ceny zůstanou stejné kvůli oslabení eura a i koruny vůči dolaru a také kvůli referenční ceně ropy v Rotterdamu, která je pro náš trh klíčová, dodává Štěpán Pirk ze společnosti Colosseum.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Pirk: Ceny benzínu

Na pražském Malostranském náměstí začnou v jedenáct hodin demonstrovat klienti společnosti KTP Quantum, největšího zkrachovalého obchodníka s cennými papíry u nás. Chtějí získat zpátky víc než dvě miliardy, které prostřednictvím KTP investovali. Náhrady klientům zkrachovalých obchodníků z cennými papíry by měl vyplatit Garanční fond, ovšem investoři čekají na své peníze už víc než rok. Podle mluvčí Komise pro cenné papíry Radky Procházkové totiž Garanční fond nemá dost prostředků.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Procházková: KTP Quantum

Senátoři by dnes měli rozhodnout o dluhopisech na stavbu ostravské dálnice. Pro D47 žádá vláda 47 miliard korun. Dluhopisy mají být splatné za 25 let. Místopředsedovi senátu za ODS Přemyslu Sobotkovi se sice další zadlužování státu nelíbí, ale zřejmě podle něj dluhopisy projdou. A to kvůli lepší dostupnosti severní Moravy hlavně kvůli zahraničním investorům.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Sobotka: Dluhopisy v Senátu

Do konce června je stále možné vyměnit staré neplatné telefonní karty. Telecom jich přijal už téměř 350 tisíc. Komu doma ještě stará telefonní karta zbyla, může ji nejpozději do pondělka vrátit v síti prodejen Telepoint. Za starou kartu dostane podle svého přání buď kartu novou nebo hotovost. Jak ale upozorňuje mluvčí Telecomu Vladan Crha, některé karty vyměnit nelze.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Crha: Výměna telef. karet

České dráhy získaly svůj první rychlovlak. Pendolino může u nás jezdit až stošedesátikilometrovou rychlostí. Speciální technologie "vyklápěcí skříně" umožní soupravě udržet vysokou rychlost i v zatáčkách. Jízdné by mělo zůstat stejné jako u vlaků EuroCity a InterCity. Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský připustil, že dodávka nového vlaku měla 8 let zpoždění.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Šťáhlavský: Pendolino

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme