Ekonomické informace 26. 9. 2001

Ztrátové České dráhy dostanou další finanční injekci na úkor dalších žadatelů o peníze. Českou pojišťovnu zcela ovládne skupina PPF. Vláda totiž rozhodla, že jí prodá státní 30procentní podíl za necelé 4 miliardy korun. Daňové nedoplatky v České republice se ke konci srpna snížily o 200 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ztrátové České dráhy dostanou další finanční injekci na úkor dalších žadatelů o peníze. Rozhodla o tom vláda, která schválila navýšení letošního rozpočtu Fondu dopravní infrastruktury o 3,6 miliardy korun. Podstatnou část z této sumy dostane podle ministra dopravy Jaromíra Schlinga právě železnice.

Českou pojišťovnu zcela ovládne skupina PPF. Vláda totiž rozhodla, že jí prodá státní 30procentní podíl za necelé 4 miliardy korun. Shodně s kabinetem má podle ministra financí Jiřího Rusnoka postupovat i Komerční banka, která vlastní 10 procent akcií pojišťovny. Za dané situace považuje ministr obchod za výhodný, protože skupina PPF už má České pojišťovně 60procentní podíl.

Daňové nedoplatky v České republice se ke konci srpna snížily o 200 miliónů korun. Přesto objem nezaplacených daní stále přesahuje částku 100 miliard. Rozhodující podíl 96 miliard korun přitom představují nedoplatky na daních nové daňové soustavy. Na snížení objemu daňových nedoplatků se podle mluvčí Ministerstva financí Jany Vargové podílela zejména daň z přidané hodnoty a daň z příjmů fyzických osob.

Počet zájemců o poradenství při privatizaci ocelářství se snížil na tři firmy. Ministerstvo průmyslu a obchodu vyzvalo minulé úterý 5 společností, aby přeložily své nabídky. Podle mluvčí ministerstva Anny Stárkové 1 společnost na nabídku nereagovala, jedna ji odmítla.

Třinecké železárny připravily vlastní projekt restrukturalizace českého hutnictví, který v nejblizší době představí vládě. Jednou z jeho zásad je zachování ziskovosti firmy. Proto, podle předsedy dozorčí rady Třineckých železáren Tomáše Chrenka, chtějí restrukturalizační projekt realizovat ve spolupráci s americkou firmou CMC International a se švýcarskou obchodní společností Duferco, která se loni zajímala o Novou huť.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme