Ekonomické informace 27. 3. 2007

Ministerstvo obrany jedná s Nigérií o prodeji nepotřebných letounů L-159. Automobilka Škoda Auto při jednání s odbory zvýšila nabídku růstu tarifních mezd. Multikina míří i do menších měst. Benzin mírně zdražil a jeho cena nejspíš dál poroste.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lehký bitevník L-159

Lehký bitevník L-159 | Foto: Jan Kouba

Ministerstvo obrany jedná s Nigérií o prodeji nepotřebných letounů L-159. Podle ministerstva bychom tam mohli dodat 10 až 15 letounů, hodnota kontraktu by se měla pohybovat v milionech dolarů. Kolik by to mělo být přesně a o kolik by mělo jít letadel, to se ukáže až při jednáních v příštích týdnech. Cenu pak bude určovat vláda.

Odboráři a vedení Škody auto se opět nedohodli na růstu tarifních mezd. K posunu ale došlo, automobilka zvýšila nabídku z dosavadních šesti procent. Konkrétní čísla firma nesdělila a podle redaktorky Jany Huzilové nic nechtějí říct ani odboráři.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Huzilová: Mzdové vyjednávání ve Škodě Auto

V pokladnách českých multikin loni skončilo rekordních 787 milionů korun. To je o 180 milionů víc než v roce 2005. Na tržbách všech kin v celé zemi mají multikina více než 75procentní podíl a přijde do nich 60 procent všech návštěvníků.

Na konci loňského roku u nás bylo 19 mutliplexů, vznikat budou i letos. Zatím multikina nemířila do měst s méně než 100 tisíci obyvateli, ale i to už přestává platit a multiplexy míří i do menších měst. Uvažuje se o Mladé Boleslavi nebo Ústí nad Labem. Pole ředitele Village Cinemas Tomáše Paličky budou ale tato kina jakýmsi kompromisem, a to ve velikosti i v kvalitě.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Palička: Multikina v menších městech

Benzin mírně zdražil a jeho cena nejspíš dál poroste. Litr Naturalu 95 koupíte v průměru za 27,60 koruny, naftu za necelých 27 korun. Podle Aleše Michla z Reiffeisenbank za to mohou ceny ropy na světových trzích, které se vyšplhaly na tříměsíční maximum. Barel se prodává za 63 amerických dolarů.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Michl: Ceny ropy

Na okamžik dosáhla včera burza na své historické maximu - index PX se vyšplhal nad 1721 bodů. Odpoledne české akcie ale zase ztratily, potvrzuje makléř Tomáš Otáhal z Patria Finance.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Otáhal: Vývoj akciového trhu

Česká koruna k euru v podstatě stagnuje, stále je ale pod hranicí 28 korun. Konkrétně stojí jedno euro 27 korun a 98 haléřů.

Martin Hromádka, Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme