Ekonomické informace 27. 4. 2007

Česká pojišťovna a italská pojišťovna Generali vytvoří nejsilnější pojišťovací skupinu ve střední a východní Evropě. Setuza nabídla státu vyrovnání. Nejlepším zaměstnavatelem v Česku je IKEA. Budvar zaznamenal největší export za celou dobu své existence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česka pojišťovna

Česka pojišťovna | Foto: Marián Vojtek

Česká pojišťovna se stane součástí největší pojišťovací skupiny ve střední a východní Evropě. Na vytvoření společného podniku se dohodly největší italská pojišťovna Generali a finanční skupina PPF, která Českou pojišťovnu vlastní. Generali do společného podniku vloží asi 31 miliard korun a PPF aktiva České pojišťovny. Italové budou mít 51 procentní podíl. Jak dodává mluvčí České pojišťovny Václav Bálek, transakce by měla být dokončena ve druhém pololetí roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Bálek: Česká pojišťovna

Vláda dostane návrh narovnání mezi chemicko-potravinářskou společností Setuza a státním Podpůrným a garančním rolnickým a lesnických fondem, který vůči ústeckému podniku drží více než čtyřmiliardovou pohledávku. Potvrdil to ministr zemědělství Petr Gandalovič. Noví vlastníci Setuzy, která je kvůli svému dluhu v exekuci, nabídli státu vyrovnání za více než miliardu korun.

Česká spořitelna vyplatí dividendu 30 korun na akcii, celkově 4,5 miliardy korun. Telekomunikační firma Telefónica O2 bude letos vyplácet hrubou dividendu 50 korun na akcii. Dohromady vyplatí 16 miliard. Rozhodli o tom akcionáři na valných hromadách.

Nejlepším zaměstnavatelem v Česku za rok 2007 je IKEA Česká republika. Na dalších místech jsou CS Cabot, Com Ap a Johnson and Johnson. Žebříček vyhlašuje společnost Hewitt Associaties, Kamil Švec vysvětluje, jakým způsobem nejlepšího zaměstnavatele vybírá.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Švec: Nejlepší zaměstnavatel

Budějovický Budvar loni zaznamenal rekordní export za celých 112 let své existence. Do zahraničí vyvezl přes půl miliónu hektolitrů piva. Největší zájem je podle mluvčího Budvaru Petra Samce Budvar o světlý ležák.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Samec: Budvar

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme