Ekonomické informace 27. 7. 2006

Česká národní banka dnes zřejmě zvýší úrokové sazby. České aerolinie zrušily lety z Prahy do libanonského Bejrútu až do konce srpna. Ministerstvo financí zvýšilo odhad letošního růstu ekonomiky na 6,2 procenta z předchozích 5,6 procenta. Čeští pivovarníci přijali kodex péče o pivo v gastronomii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail korunové mince

detail korunové mince | Foto: Česká národní banka

Česká národní banka dnes zřejmě zvýší úrokové sazby, aby zabránila růstu inflace. Už minulý týden to naznačila členka bankovní rady Michaela Erbenová. Ta říká, že rizika inflace se zvýšila především kvůli růstu spotřebních výdajů a vysokým nákladům na energie. Růst sazeb předpokládá také hlavní analytik společnosti Atlantik Finanční trhy Jan Schiesser.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Schiesser: Úrokové sazby

České aerolinie zrušily lety z Prahy do libanonského Bejrútu až do konce srpna. Současná situace na Blízkém východě nenasvědčuje tomu, že by mezinárodní letiště v Bejrútu mohlo být v dohledné době zprovozněno. Dopravce spojení zrušil v polovině července, podle mluvčí firmy Jany Víškové jde celkem už o 41 letů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Lety do Bejrútu

Ministerstvo financí zvýšilo odhad letošního růstu ekonomiky na 6,2 procenta z předchozích 5,6 procenta. Růst bude podle ministerstva tažen především dobrými výsledky zahraničního obchodu. Zrychlit by se měla také spotřeba domácností i investiční aktivity. Analytik Raiffeisenbank Aleš Michl považuje odhad ministerstva financí za rozumný.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Michl: Odhad růstu ekonomiky

A ještě tu máme informaci, která asi potěší příznivce zlatavého moku. Čeští pivovarníci přijali kodex péče o pivo v gastronomii. Dohodli se na jednotných pravidlech a doporučení o správné péči o pivo v hospodách a restauracích. Normu, která se zabývá podmínkami skladování pěnivého moku, tlačnými médii, ošetřováním čepovacího zařízení, čistotou pivního skla i estetikou čepování, vytvořil tým pivovarských a sladařských expertů a schválila ji valná hromada Českého svazu pivovarů a sladoven.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme