Ekonomické informace 28. 1. 2002

Řízení kopřivnické Tatry se dnes ujme americká společnost SDC International. Nová huť Ostrava letos propustí 1 100 lidí. Akciová společnost Vítkovice zvýší oproti loňskému roku čerpání svého úvěru od státní společnosti Osinek. Tuzemští zpracovatelé ovoce mají starosti s prodejem a vývozem jablečného koncentrátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslový podnik

průmyslový podnik | Foto: Jan Rosenauer

Řízení kopřivnické Tatry se na dnešní mimořádné valné hromadě ujme její nový vlastník - americká společnost SDC International. Jak připomíná Ivana Šuláková, tato firma získala 91 procent akcií Tatry.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Šuláková - Tatra

Nová huť Ostrava propustí 1 100 lidí, kteří by měli odejít do konce letošního roku. V současné době přitom v této firmě pracuje přes 12 tisíc lidí. Personální ředitelka firmy Helena Vlčková upozorňuje, že tento počet nemusí být konečný, protože další restrukturalizace podniku může přinést větší uvolňování pracovníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

H. Vlčková - Nová huť

Akciová společnost Vítkovice zvýší oproti loňskému roku čerpání svého úvěru od státní společnosti Osinek. Souvisí to s plánovaným výrazným zvýšením tržeb ve strojírenské části. Mluvčí Vítkovic Lenka Hatlapatková tvrdí, že Osinek má ve Vítkovicích letos profinancovat o zhruba 150 miliónů korun více než v roce 2001.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Hatlapatková - Vítkovice

Starosti s prodejem a vývozem jablečného koncentrátu mají tuzemští zpracovatelé ovoce. Prodej za současné ceny je pro ně ztrátový a ohrožuje existenci zpracovatelských závodů a potažmo i výkup ovoce v letošním roce. Podle předsedy ovocnářské unie Jaroslava Mušky je důvodem loňská nadúroda ovoce v Polsku. Pomoci by podle něho mohl například Státní zemědělský intervenční fond.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Muška - pěstitelé ovoce

Plzeňský závod na výrobu televizorů značky Panasonic v Plzni se zřejmě v dohledné době nerozšíří o novou halu. Město Plzeň totiž přestalo rezervovat potřebné pozemky pro firmu Matshushita. Důvody vysvětluje primátor Jiří Šneberger.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Šneberger - Matshushita

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme