Ekonomické informace 28. 11. 2001

O budoucnosti českého hutnictví budou dnes jednat v Bruselu ministři průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a financí Jiří Rusnok. Česká republika získala úvěr 170 milionů eur na výstavbu dálnic. Smlouvu o půjčce s Evropskou investiční bankou podepsal ministr financí Jiří Rusnok. Maďarské společnosti MOL a TVK chtějí předložit společnou nabídku s rakouskou firmou OMV na získání 63procentního státního podílu v petrochemickém holdingu Unipetrol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

O budoucnosti českého hutnictví budou dnes jednat v Bruselu ministři průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a financí Jiří Rusnok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informuje zpravodaj Českého rozhlasu v Bruselu Milan Fridrich

Podle Grégrova náměstka Františka Kubelky půjde především o to, přesvědčit Evropskou komisi, že moravské hutě získají stategického partnera.

Přehrát

00:00 / 00:00

František Kubelka: musíme je přesvědčit

Česká republika získala úvěr 170 milionů eur na výstavbu dálnic. Smlouvu o půjčce s Evropskou investiční bankou podepsal ministr financí Jiří Rusnok. Úvěr bude čerpán na projekt nazvaný Dálnice B, jehož prostřednictvím bude realizováno zhruba 81 km dálnic a rychlostních silnic. Podrobnosti má tisková mluvčí ministerstva financí Jana Vargová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Vargová o dálnicích

Maďarské společnosti MOL a TVK chtějí předložit společnou nabídku s rakouskou firmou OMV na získání 63procentního státního podílu v petrochemickém holdingu Unipetrol. Mezi zájemci o privatizaci Unipetrolu dochází ke změnám. Maďarské společnosti MOL a TVK oznámily, že budou úzce spolupracovat se členem dalšího - dosud konkurenčního - seskupení. A to se společnotí OMV, která se do užšího výběru dostala společně s česko-švýcarskou firmou Agrofert Holding. Potvrdila to Kateřina Fričová ze společnosti Best Communication Group, která MOL a TVK mediálně zastupuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Fričová: MOL a TVK do toho půjdou s OMV

Karvinská radnice podepsala smlouvu se švédskou firmou Mölnlycke Healt Care o výstavbě nové továrny na výrobu zdravotnického materiálu v průmyslové zóně Nové pole. Stavba za 12 miliónů eur začne v prosinci a samotná výroba v červenci příštího roku. Starosta Karviné Lubomír Kuznik potvrdil, že nový investor má nabídnout karvinským občanům až několik set nových pracovních míst.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lubomír Kuznik o nových pracovních místech

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme