Ekonomické informace 28. 3. 2002

Letošní daňová přiznání, na která máme mimochodem už jen tři pracovní dny, musíme ještě podávat klasicky, na papíře. Ta příští už možná půjdou e-mailem. Výrobu nových vozů omezí ve čtvrtek a v pátek mladoboleslavská Škodovka. Připojením posledních dvou tisíc linek v Brně skončí digitalizace telefonní sítě v Jihomoravském kraji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Letošní daňová přiznání, na která máme mimochodem už jen tři pracovní dny, musíme ještě podávat klasicky, na papíře. Ta příští už možná půjdou e-mailem. Sněmovna totiž schválila novelu zákona podpisu, která odstraňuje poslední administrativní překážky při používání elektronického podpisu. Možná bude na základě těchto změn i například elektronická komunikace se soudy.

Podle očekávální zavedla Evropská unie cla na dovoz oceli do členských zemí. Podle druhů výrobků budou platit v rozmezí od 15 do 26 procent. Týkat se ovšem mají výhradně dovozů nad stanovené kvóty. Podle šéfa Evropské komise Romana Prodiho, nebude celní ochrana trvat ani o den déle, než podobné opatření už dříve zavedené Spojenými státy.

Výrobu nových vozů omezí ve čtvrtek a v pátek mladoboleslavská Škodovka. Její vedení tak reaguje na oslabení konjunktury na celosvětových trzích. Podle mluvčího firmy Milana Smutného, se tak produkce sníží o dva tisíce vozů.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Sutný: Škoda Auto omezí výrobu

Pojišťovna Generali se sloučí s pojišťovnou Zürich. Generali je podle výše výběru pojistného zatím osmým největším ústavem u nás. Menší pojišťovna Zürich dosud jako jediná nabízí samostatné pojištění cestovních kanceláří proti krachu. Ostatní pojišťovny jsou sdruženy v poolu a v případě cestovních kanceláří tedy postupují společně.

Už z osmdesáti procent je zaplněna liberecká průmyslová zóna. Včera tam totiž začala výstavba nového závodu na výrobu automobilových interiérů firmy Fehrer Bohemia. Ještě tento týden ale podepíše zástupce developera, společnosti Investorsko-inženýrská Petr Kupf smlouvy s posledními investory.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Kupf: Liberecká průmyslová zóna

Dnešním připojením posledních dvou tisíc linek v Brně z analogové na digitální ústřednu skončí digitalizace telefonní sítě v Jihomoravském kraji. Telecom musí ještě v prvním pololetí dokončit tento proces v celé republice, aby si zákazníci mohli v liberalizovaném prostředí vybírat nejvýhodnějšího operátora. Jan doplňuje Ivan Holas bez stoprocentní digitalizace by také nemohlo koncem září dojít ke komplexnímu přečíslování všech telefonních stanic.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Holas: Digitalizace telefonních stanic

Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme