Ekonomické informace 29. 4. 2004

Burza dnes obnoví obchodování s akciemi Unipetrolu a dá se čekat jejich rekordní růst. Ústecká Spolchemie si na privatizaci ještě počká. Závod konsorcia Toyota-Peugeot-Citroen u Kolína už zaměstnává 600 lidí. Informační linky ministerstva financí, na kterých se lidé mohou ptát na změny v zákoně o DPH, budou fungovat minimálně do konce května.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rafinerie

rafinerie | Foto: Jan Rosenauer

Burza dnes obnoví obchodování s akciemi Unipetrolu a dá se čekat jejich rekordní růst. Vláda přijala nabídku společnosti PKN Orlen a prodá jí státní podíl v petrochemickém holdingu za víc než 13 miliard korun. A právě kupní cena se podle analytika společnosti Wood and Company Tibora Bokora projeví na veřejném trhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Bokor: Unipetrol

Zatímco o novém majiteli Unipetrolu je rozhodnuto, na privatizaci bude čekat dál ústecká Spolchemie. Česká finanční zrušila soutěž, přestože se o čtyřiapadesáti procentní balík akcií ucházeli tři zájemci. Žádný z nich ale stoprocentně nesplnil požadovaná kritéria tvrdí Jiří Pekárek, mluvčí Konsolidační agentury, která Českou finanční vlastní.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Pekárek: Privatizace Spolchemie

Závod konsorcia Toyota-Peugeot-Citroen u Kolína už zaměstnává 600 lidí a počet pracovníků letos dále poroste. Na konci roku by měla továrna zahájit zkušební výrobu, a už na jaře příštího roku začnou automobilku opouštět první vozy. A bude proto potřebovat další zaměstnance, říká ředitel CzechInvestu Martin Jahn.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Jahn: Automobilka u Kolína

Informační linky ministerstva financí, na kterých se lidé mohou ptát na změny v zákoně o DPH, budou fungovat minimálně do konce května. Nejčastěji se lidé zajímají o nové sazby DPH, o uplatňování daně u přepravních služeb nebo o nové identifikační číslo, říká mluvčí ministerstva Marek Zeman. Upozorňuje ale, že pracovníci nemohou prostřednictvím telefonu zodpovědět všechny otázky.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Zeman: Informační linky

Rozšíření Evropské unie využije každý po svém. Nejnověji zveřejnil kolínský Úřad pro celní kriminalitu varování, že východoevropské pašerácké gangy připravují invazi na německých černý trh s cigaretami. A to už během května, dodává náš zpravodaj v Německu David Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Pašeráci cigaret

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme