Ekonomické informace 3. 2. 2003

Pokud vám zbyly staré - neplatné a přitom už rozbalené telefonní karty, můžete je ode dneška vyměňovat v prodejnách Telepoint. O Bruntálsko má zájem několik perspektivních investorů. Tvrdí to ministr zemědělství Jaroslav Palas. Privatizace další domácí gigantické firmy skončila. Ostravskou Novou huť totiž oficiálně koupila nadnárodní ocelářská společnost LNM Group. Také plzeňská Škodovka vstupuje do začínajícího týdne s novým vlastníkem - definitivně ji totiž ovládla americká Appian Group.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Pokud vám zbyly staré - neplatné a přitom už rozbalené telefonní karty, můžete je ode dneška vyměňovat v prodejnách Telepoint. A to až do června. Lhůtu telefonní operátor totiž prodloužil na návrh Sdružení obrany spotřebitelů, které poukazovalo na problematickou možnost výměny karet v regionech. Nové karty budou přitom v rámci této výměny levnější. Podle mluvčího Telecomu Vladana Crhy odečte prodejce cenu neprovolaných impulsů od nové karty Trick a zbytek zákazník doplatí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladan Crha o výměně karet Trick

Prodejny Telepoint, kde se dají karty vyměnit, najdete ve 27 větších městech.

O Bruntálsko má zájem několik perspektivních investorů. Tvrdí to ministr zemědělství Jaroslav Palas. Tato podhorská oblast se už několik let potýká s vysokou nezaměstnaností a se zásadním útlumem tradičního zemědělství. Ministr Palas je ale přesvědčen, že pěstitelství má v tomto regionu budoucnost. Svědčí o tom podle něj zájem nejmenované italské společnosti, která chce podnikat v oblasti nezaměstnaností nejvíce postiženého Osoblažska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Palas o investorech na Bruntálsku

Privatizace další domácí gigantické firmy skončila. Ostravskou Novou huť totiž oficiálně koupila nadnárodní ocelářská společnost LNM Group. Podepsáním smluv mezi LNM a Fondem národního majetku z konce minulého týdne tak skončila další významná privatizace. Stát tak inkasuje 9 miliónů amerických dolarů, jak potvrdil finanční ředitel společnosti LNM Sadhir Maheswari.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sadhir Maheswari o transakci

Prodeji ostravské firmy jedné z největších světových ocelářských skupin, se budeme podrobněji věnovat v Ekonomickém magazínu. Ten začíná krátce po čtvrt na deset.

Také plzeňská Škodovka vstupuje do začínajícího týdne s novým vlastníkem - definitivně ji totiž ovládla americká Appian Group. Povolení antimonopolního úřad o spojení společnosti Appian s plzeňským holdingem totiž nabylo právní moci přesně poslední lednový den. Jak potvrdil poradce prodeje Viktor Levkanič ze společnosti Slávia Capital, Američané získali za 350 miliónů korun aktiva České konsolidační agentury ve skupině Škoda Holding. Kromě ovládnutí 48procentního podílu se firma Appian stala také největším věřitelem Škody Holding.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktor Levkanič o obchodu

O dokoupení zbytkového akciového podílu jednají američané podle poradenské společnosti Slávia Capital také se správcem konkursní podstaty zkrachovalé Škody a.s. Ta drží zbylých 52 procent akcií plzeňského holdingu.

Celkem 44 velvyslanectví a diplomatických misí České republiky v zahraničí vybavila od roku 2000 skleněnými servisy karlovarská sklářská manufaktura Moser. Do roku 2010 má postupně zařídit všech více než sto ambasád ve světě. Celkový objem zakázky se pohybuje mezi 20 až 30 milióny korun.

Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme