Ekonomické informace 3. 8. 2006

Nízkoúročenou půjčku až 300 tisíc korun na pořízení vlastního bydlení je možné použít i jako vklad do nově stavěného družstevního bytu. Ministru Urbanovi se nelíbí, že naše země dováží víc zbraní, než vyváží. ČKA stále popírá, že obviněná bývalá členka jejího vedení Radka Kafková ovlivňovala prodej pohledávky za firmou Cetus. Na ruských burzách se nadále prodávají akcie společnosti Jukos, kterou poslal arbitrážní soud do bankrotu. Ruský Gazprom se prý dohodl s Jukosem na koupi 49procentního podílu ve společnosti Transpetrol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bydlení

bydlení | Foto: Jan Rosenauer

Nízkoúročenou půjčku až 300 tisíc korun na pořízení vlastního bydlení je možné použít i jako vklad do nově stavěného družstevního bytu. Rozhodla o tom včera vláda. Půjčka je určena lidem do 36 let. Dosud se mohly u družstevních bytů peníze použít jen na převod členských práv už postavených bytů. Co by novinka měla přinést, popsal ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Martínek: Nízkoúročené půjčky

Zatímco některé neziskové organizace kritizují zbrojaře, že stále vyváží do konfliktních zemí, firmy si naopak stěžují na různé byrokratické překážky nebo podle nich nesmyslná embarga. Česká republika přitom víc zbraní dováží, než vyváží. To se nelíbí ministru průmyslu Milanu Urbanovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Urban: Zbrojní průmysl

Česká konsolidační agentura stále popírá, že obviněná členka jejího vedení Radka Kafková ovlivňovala prodej pohledávky za firmou Cetus. Odborníkům se to ale nezdá. Možných způsobů je totiž hned několik. Navíc problém je založen už ve fungování instituce jako takové. Říká děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Jiří Schwarz. Kritizuje, že agentura přebírá obrovské majetky a obchoduje s nimi, aniž se daří dobře stanovit jejich skutečnou hodnotu.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Schwarz: ČKA

Na ruských burzách se nadále prodávají akcie společnosti Jukos, kterou poslal moskevský arbitrážní soud do bankrotu. Celou kauzu této kdysi největší ruské ropné společnosti sleduje v Moskvě naše spolupracovnice a zpravodajka Slovenského rozhlasu Mária Mikušová.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Mikušová: Jukos

Ruský plynárenský monopol Gazprom se prý dohodl s firmou Jukos na koupi 49procentního podílu ve společnosti Transpetrol. Uvedl to ruský deník Vedomosti. Cena byla stanovena na 105 milionů dolarů. Gazprom k tomu ale potřebuje souhlas slovenské vlády, která vlastní zbytek akcií Transpetrolu. Proto česká státní společnost Čepro stále doufá, že akcie koupí ona. Potvrdil mluvčí Tomáš Zikmund.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Zikmund: Čepro

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme