Ekonomické informace 30. 10. 2001

Hovoříme o nové variantě vládního návrhu státního rozpočtu, který má o šest miliard menší deficit, než-li původní verze. Dalším bodem našeho pořadu je privatizace Českého ocelářského podniku i konstatování vlády, že výrobce letounů JAS 39 Gripen splnil zadání výběrového řízení na stíhačky pro českou armádu. Nezapomínáme na nové pracovní příležitosti na Olomoucku a Plzeňsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fluidní kotel

fluidní kotel | Foto: Jan Rosenauer

Vláda se dohodla na nové verzi návrhu státního rozpočtu na příští rok, který předloží sněmovně. Schodek rozpočtu má být 46 miliard a 200 milionů korun. To je o 6 miliard méně než v původním návrhu. Přispěla k tomu změna odhadu ztráty Konsolidační agentury za letošní rok, do které přijdou špatná aktiva z Investiční a Poštovní banky s určitým zpožděním. Podle ministra financí Jiřího Rusnoka to ale neznamená, že se vyšší ztráta přesune na další období.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Rusnok:Ztráta konsolidační agentury

Návrh na jmenování firmy Roland Berger poradcem při privatizaci Českého ocelářského podniku včera z jednání vlády ministři financí a průmyslu stáhli. Mimo jiné proto, že budoucnost českých hutí musí ještě projednat s Evropskou unií.

Vláda konstatovala, že výrobce letounů JAS 39 Gripen splnil zadání výběrového řízení na stíhačky pro českou armádu. Výrok vlády přijaly s potěšením partneři projektu Gripen, švédská společnost SAAB a britská BAE SYSTEMS. Definitivní rozhodnutí kabinetu o stíhačkách by mělo padnout do konce listopadu. Společnost Sena Corporation chce koupit Masokombinát Martinov. Obchod ale musí ještě schválit Krajský obchodní soud v Ostravě. Podle tiskové mluvčí masokombinátu Evy Kijonkové se proto časový horizont podpisu smlouvy nedá přesně stanovit.

Společnost Sena Corporation chce koupit Masokombinát Martinov. Obchod ale musí ještě schválit Krajský obchodní soud v Ostravě. Podle tiskové mluvčí masokombinátu Evy Kijonkové se proto časový horizont podpisu smlouvy nedá přesně stanovit.

Přehrát

00:00 / 00:00

E.Kijonková: Masokombinát Martinov

V Uničově na Olomoucku přibudou pracovní místa. Za více než 220 milionů korun tam začala stavět novou továrnu americká strojírenská společnost Ingerforent. Více ví místostarosta Uničova Stanislav Pokorný.

Přehrát

00:00 / 00:00

S.Pokorný: Nová místa na Olomoucku

Také na plzeňských Borských polích možná vyroste další továrna. Rozhoduje se o tom vedení japonského koncernu Matsushita Electric Industrial v Ósace. Což potvrdil mluvčí plzeňského závodu na výrobu televizorů Panasonic František Nekola. Podrobnosti má Jana Mertová.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Mertová: Matsushita na Plzeňsku

Polským střadatelům končí zlaté časy. Polská vláda se totiž chystá zavést daň z výnosů z vkladů. Co na to veřejnost, to zjišťoval náš Varšavský zpravodaj Pavel Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

P.Novák: Daně z úroků

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme