Ekonomické informace 30. 11. 2006

Škoda Holding získala padesátiprocentní podíl v maďarském Ganz Transelektro. Kapsch 1. prosince nerozjede pilotní provoz elektronického mýtného. České firmy jsou stále úspěšnější na ruském trhu. Po letech sporů by mohlo dojít mezi Nomurou a Českou republikou ke smíru. Tchaj-wan požádal Spojené státy o ekonomickou pomoc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maďarský parlament v Budapešti

Maďarský parlament v Budapešti | Foto: Jirka Malina

Plzeňská Škoda Holding získala padesátiprocentní podíl konkurenčního maďarského výrobce trolejbusů Ganz Transelektro. Škodovka hledala silného partnera, který zná dobře místní trh a koupí firmy z konkurzu se stala lídrem na středo a východoevropském trhu trolejbusů. Jak nám potvrdil místopředseda představenstva holdingu Škoda Tomáš Krsek, i když mají jen 50 procent mají při řízení firmy rozhodující slovo .

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Krsek: Škoda Holding

Škoda tak získala také dva důležité kontrakty na dodávku více než 30 trolejbusů do Budapešti a zhruba poloviny kusů pro Rigu. Navíc dodávky pro Lotyšsko mají pokračovat.

Kapsch nespustí pilotní provoz mýtného od 1. prosince jak plánoval. A důvod - nedovolí mu to ministerstvo dopravy kvůli právní vadám. Vysvětlí mluvčí Marcela Žižková.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Žižková: Mýtné

České firmy, které vyváží na ruský trh jsou stále úspěšnější! Jen za první tři čtvrtletí do Ruska vyvezli zboží a investiční celky za více než miliardu a čtvrt dolarů a agentura CzechTrade věří, že vývoz do Ruska i nadále poroste - podle odhadů každý rok až o 40 procent. Podle ředitele Czech Tradu Ivana Jukla je důležité, že ruský trh začíná být zajímavý i pro malé a střední podniky, pro které Rusko dlouho nebylo cílovou zemí.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Jukl: Ruský trh

Smír Česka s japonskou investiční bankou Nomura v kauzách kolem pádu IPB by mohl přijít už dnes. . Ministr financí Vlastimil Tlustý na dnešek totiž ohlásil možný podpis dohody. Pokračuje redaktor Jaroslav Skalický.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Skalický: Nomura

Tchajwan žádá Spojené státy o ekonomickou pomoc. Tajpej se potýká s hospodářskými problémy, důvodem je pokračující politická izolace země, kterou dnes uznává necelých 30 států světa, protože Čína ostrov považuje za svou odštěpeneckou provincii. Jeden z takzvaných asijských tygrů přitom patří k největším zahraničním investorům v regionu. Více náš východoasijský zpravodaj Robert Mikoláš.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Mikoláš: Tchaj-wan

Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme