Ekonomické informace 30. 11. 2007

Je před námi první adventní neděle a firmy rozesílají předvánoční zprávy. Například jeden obchodní řetězec oznámil, že v jeho prodejnách potravin se zvýšil prodej surovin, potřebných k pečení vánočního cukroví, o 800 procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předvánoční nákupní horečka

Předvánoční nákupní horečka | Foto: galeria-kaufhof.de

Chovatelé prasat na nedávné demonstraci požadovali od státu miliardu korun, zejména kvůli nízkým výkupním cenám vepřového. Stát jim teď zvýšil podporu na likvidaci uhynulých zvířat. Rozhodl o tom ministr zemědělství Petr Gandalovič, aby pomohl řešit tíživou situaci v odvětví. Jak velkou podporu zemědělci dostanou, říká mluvčí ministerstva Petr Vorlíček:

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Vorlíček: Podpora chovatelům prasat

Reakce chovatelů prasat je jednoznačná: "Byli jsme oklamáni" - hlásí ve své tiskové zprávě. Píší, že na jednání s ministrem Gandalovičem tuto středu byla avizována částka 200 milionů korun. Takže nižší částka je podle chovatelů nefér hra a nedodržení slibu. Stínový ministr zemědělství za sociální demokracii Michal Hašek po jednání sněmovního zemědělského výboru řekl:

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Hašek: Seškrtání podpory zemědělcům

Fúze českých firem se zahraničními podniky by mohly být jednodušší. Počítá s tím vládní návrh zákona o přeměně obchodních společností a družstev. Zjednodušení současného systému a umožnění přeshraničních fúzí chce po České republice i Evropská unie. V našem právním řádu by se měla změna podle nařízení unie objevit do 15. prosince. Co se změní pro české podniky, vysvětlil poslanec ODS Jaroslav Plachý:

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Plachý: Přeshraniční fúze českých podniků

Jitka Hanžlová, Veronika Malá, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme