Ekonomické informace 30. 3. 2006

Vláda odvolala Davida Stádníka z čela Českého telekomunikačního úřadu. Číňané staví v Nymburku továrnu na televizory. Česká pošta prodlouží na některých pobočkách otvírací dobu kvůli placení daní. Déle budou mít otevřeno i finanční úřady. Česká firma šije pro Švýcarskou gardu ve Vatikánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Marián Vojtek

Předsedou Českého telekomunikačního úřadu už není David Stádník. Vláda ho podle očekávání odvolala. Na Stádníkovo místo jmenovala na tři roky člena rady Českého telekomunikačního úřadu Pavla Dvořáka. Výměnu navrhla ministryně informatiky Dana Bérová, která vysvětlila, že se Stádníkovou činností byla dlouhodobě nespokojena.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Bérová: Dlouhodobě nespokojena

Čínská společnost Changhong Europe Electric začala v Nymburce stavět novou továrnu na výrobu televizorů s plazmovými obrazovkami. Podnik by měl zaměstnat asi 300 lidí a ročně vyrobit více než milion televizí. Podle mluvčí agentury CzechInvest Alžběty Honsové bude většina televizorů směřovat na trhy západní Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Honsová: Televizory

Už jednom dva dny mají poplatníci daní z příjmů, kteří nevyužívají daňového poradce na to, aby podali daňové přiznání a daň zaplatili. Česká pošta podle svého mluvčího Ladislava Vančury předpokládá, že bude chtít řada lidí zaplatit daně na poslední chvíli, a proto prodlouží dnes a zítra na některých pobočkách otevírací dobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Vančura: Prodlouží otevírací dobu

Na příliv poplatníků se připravují podle ředitele finančního ředitelství hlavního města Prahy Lubomíra Janouška také finanční úřady. V pátek totiž prodlouží pracovní dobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Janoušek: Příliv poplatníků

Ještě pro vás mám jednu zajímavost: Věděli jste, že naše textilka šije pro Vatikán? Oděvní družstvo Vývoj Třešť šije uniformy pro papežovu Švýcarskou gardu. A nejen pro tu, české uniformy oblékají také třeba britští policisté. Jak takovou zakázku získat? Obchodní ředitel družstva Michal Proška říká: Chce to mít dobré jméno, uniforem pro gardu jsme už ušili stovky.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Prošek: Uniformy pro gardu

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme