Ekonomické informace 30. 4. 2003

Bankovní rada dnes definitivně rozhodne o licenci Union banky. Té už před několika týdny oznámila, že jí licenci odebíra, jenže Union banka podala rozklad a tak verdikt zatím neplatí. Proti rozhodnutí centrální banky, které se dnes očekává ale už nebude možné se odvolat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze

Peníze | Foto: Jan Rosenauer

Nejpozději 12. května by měli klienti Union banky dostat dopis s výzvou k výplatě jejich vkladů. GE Capital Bank dostane už o týden dřív od Fondu pojištění vkladů data těch vkladatelů, kteří mají na odškodnění nárok. Všem potom zašle dopis s informacemi, kdy a kde jim budou jejich peníze vyplaceny, říká mluvčí GE Capital Bank Jan Hainz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Hainz o výplatě klientům Union banky

Ministerstvo financí snížilo odhad letošního růstu hospodářství o jedno procento. Jeho nová prognóza 2 procenta a tři desetiny je pesimističtější než už zveřejněné opravené předpovědi centrální banky a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Podle analytika Raiffeisenbank Ivo Nejdla má snížení odhadu na svědomí špatná hospodářská situace ve světě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivo Nejdl o snížení odhadu

Telekomunikační úřad bude regulovat ceny připojení k internetu prostřednictvím technologie ADSL. Úřad totiž prověřoval výši cen a podle jeho předsedy Davida Stádníka je v Česku ADSL příliš drahé. Kromě toho je tu i dominantní postavení Českého telecomu, takže konkurenční prostředí chybí. Jestli ale regulace skutečně zlevní ADSL, se podle Stádníka v tuto chvíli nedá říct.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Stádník o případném zlevnění ADSL

Telecom zatím nechtěl rozhodnutí úřadu komentovat. Zato jeho mluvčí Vladan Crha dnes potvrdil, že společnost v létě nabídne výrazně rychlejší připojení k internetu a služba se přitom nezdraží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladan Crha o zrychlování ADSL

Nejpozději dnes by měli podat na správě sociálního zabezpečení přehled o příjmech a výdajích ze samostatně výdělečné činnosti. Z něj se pak vypočítají zálohy na letošní rok a samozřejmě také případný doplatek či přeplatek na pojištění. V poněkud jiné situaci jsou ale podle šéfa karlovarské správy sociálního zabezpečení Ladislava Peňáse lidé, kteří si na živnostenský list přivydělávají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ladislav Peňás o přehled příjmů a výdajů

Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme