Ekonomické informace 30. 5. 2001

Od prvního července budou čeští autobusoví dopravci platit daň za průjezd Rakouskem. Téměř 32 miliardy korun vyplatil stát v loňském roce na dávky státní sociální podpory. Komise pro cenné papíry odhalila další společnosti, které se snaží podvodným způsobem vylákat peníze od klientů. Podrobnosti a další informace se dozvíte v ekonomických informacích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Téměř 32 miliardy korun vyplatil stát v loňském roce na dávky státní sociální podpory. Bylo to o necelá dvě procenta více než v roce předcházejícím.

Vláda bude dnes mimo jiné projednávat státní rozpočet, stav pojišťovnictví, privatizaci Českých radiokomunikací a možná také nový způsob výběru poradců při privatizaci Unipetrolu.

Evropská banka pro obnovu a rozvoj projevila zájem o získání podílu v plynárenské společnosti Transgas. Na tuto investici má k dispozici až 200 miliónů eur což je zhruba sedm miliard korun.

Evropský komisař Mario Monti oznámil, že bude pozorně zkoumat expanzi francouzské státní Electricité de France do sousedních zemí a bude sledovat, zda je v souladu se zákony o hospodářské soutěži. Francouzská společnost má údajně zájem i o privatizaci ČEZu.

Francouzská banka Crédit Agricole odstoupila z tendru na doprivatizaci Komerční banky. Včera to oficiálně oznámila privatizačnímu poradci. Podle mluvčího ministerstva financí Libora Vacka stále pokračují jednání o prodeji šedesátiprocentního státního podílu s dalšími třemi zájemci.

Výměra zemědělské půdy v České republice loni přesáhla 3 miliony 600 tisíc hektarů. Přitom podíl zorané půdy klesl během posledních pěti let na 76 procent. Ubylo zemědělských družstev a pracuje v nich méně lidí. Vyplývá to celoplošného sčítání, které pod názvem Agrocenzus provedl Český statistický úřad. Závěry výzkumu vysvětluje Jiří Hrbek, ředitel odboru zemědělství ČSÚ.

Od prvního července budou čeští autobusoví dopravci platit daň za průjezd Rakouskem. Více informací má Robert Krigar z ČSAD Jihotrans České Budějovice.

Jitka Hanžlová, Radek Fischer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme