Ekonomické informace 30. 6. 2005

Aktivní politika zaměstnanosti získá další prostředky. Vláda rozhodla, že na tento účel uvolní 200 milionů korun. Premiér Jiří Paroubek tvrdí, že Česko zažívá v současnosti 6 tučných let - co na to ekonomové? Od 1. července zdraží některé letenky. Evropská komise dala Itálii dva roky na to, aby snížila rozpočtový deficit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dělník

dělník | Foto: Jan Rosenauer

Vláda vyčlenila 200 milionů korun na posílení aktivní politiky zaměstnanosti. Ministerstvo práce a sociálních věcí přitom požadovalo 700 milionů, které chtělo použít hlavně na investiční pobídky.

Podle premiéra Jiřího Paroubka zažívá naše země v současnosti 6 tučných let a mělo by se jí dařit i do budoucna. Na setkání s podnikateli a ekonomy Paroubek prohlásil, že by česká ekonomika mohla po roce 2007 stabilně růst tempem téměř osmi procent a dohnat do roku 2013 průměr Evropské unie. Ekonomové to považují za absurdní. Za všechny Jan Kanta z ČEZu.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Kanta: Růst české ekonomiky

ČSA kvůli vysokým cenám ropy znovu zvýší palivový příplatek k cenám letenek. Český dopravce tak postupuje podobně jako jeho konkurenti. V pondělí například zvýšily palivový příplatek British Airways. O změnách od 1. července informuje mluvčí ČSA Jitka Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Novotná: Změny cen letenek od 1. 7.

Vítěz výběrového řízení na koupi Leteckých závodů Kunovice společnost Aircraft Industries představil své plány do budoucna. Nosný program podniku upřesňuje předseda představenstva Pavel Vach.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Vach: Budoucnost Leteckých závodů Kunovice

Česko radikálně změnilo přístup k americkému Chicagu, kde žije významná krajanská komunita. Vládní organizace Czechtrade a Czechinvest tam spolu s americkými partnery založily pobočku Česko-severoamerické obchodní komory, ministerstvo zahraničí kromě toho připravuje otevření nového konzulátu. Podrobnosti má přímo z Chicaga náš zpravodaj Miroslav Konvalina.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Konvalina: Nový konzulát v USA

Evropská komise dala Itálii dva roky na to, aby snížila rozpočtový deficit pod tři procenta ve vztahu k hrubému domácímu produktu. Jak známo, stanoví tak pravidla Paktu stability a růstu. Itálie překročila tříprocentní hranici v letech 2003 i 2004 a podle komise vše nasvědčuje tomu, že vyšší deficit bude mít i letos.

Jaroslav Skalický, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme