Ekonomické informace 30. 8. 2001

Platba za Komerční banku se zřejmě opozdí. Stále totiž nejsou dořešeny tzv. odkládací podmínky smlouvy o prodeji mezi Fondem národního majetku a bankou Société Générale. Průměrná mzda v České republice dosáhla ke konci pololetí 14 740 korun. Jak vyplývá ze zprávy Českého statistického úřadu, mzda roste rychleji než index spotřebitelských cen. Spojením Nové huti, Vysokých pecí Ostrava a Vítkovice Steel vznikne Český ocelářský podnik. Rozhodla o tom vláda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Platba za Komerční banku se zřejmě opozdí. Stále totiž nejsou dořešeny tzv. odkládací podmínky smlouvy o prodeji mezi Fondem národního majetku a bankou Société Générale. Právě o nich dnes budou jednat zástupci ministerstva financí, Fondu a francouzského peněžního ústavu.

Průměrná mzda v České republice dosáhla ke konci pololetí 14 740 korun. Jak vyplývá ze zprávy Českého statistického úřadu, mzda roste rychleji než index spotřebitelských cen. Podle Petra Zahradníka z Conseq finance je tato informace důležitá před dnešním jednáním bankovní rady České národní banky.

Spojením Nové huti, Vysokých pecí Ostrava a Vítkovice Steel vznikne Český ocelářský podnik. Rozhodla o tom vláda. Podle ministra průmyslu Miroslava Grégra se tak zlepší konkurenceschopnost našich výrobků na zahraničních trzích. Na změnách v hutích by se měl podílet nový majitel už privatizovaných podniků.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nesouhlasí s jednou z dohod mezi Ministerstvem financí a Československou obchodní bankou o prodeji IPB. Stát poskytl ČSOB veřejnou podporu, na niž neměl podle pracovníků úřadu povolení. Podle předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Josefa Bednáře zákaz této veřejné podpory ale neznamená zpochybnění prodeje IPB.

Odboráři ze Throll Vagonky ve Studénce jsou spokojeni s jednáním s ministrem Grégrem. Odmítají propuštění čtvrtiny zaměstnanců, jak to plánuje americký vlastník. Předseda Miroslav Holinka přitom nevyloučil, že pokud zaměstnavatel od svého záměru neupustí, připraví prostestní akce včetně okupační stávky.

Kontrakt za jednu miliardu korun uzavřela s japonskou firmou Toshiba plzeňská Škoda Energo, dceřiná společnost Škoda Holding, spolu . Jedná se o výrobu parních turbín výkonové řady 200 - 300 MW, s designem Toshiba. Podrobnosti připojuje ředitel divizie turbíny a komponenty společnosti Škoda Energo Pavel Hudeček.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme