Ekonomické informace 30. 8. 2006

Stát v příštím roce zřejmě výrazně omezí výdaje Státního fondu rozvoje bydlení. Ministři dnes mají rozhodnout, zda si kuřáci od příštího roku kvůli zvýšení spotřební daně na tabákové výrobky opět připlatí za cigarety. Měli by také posoudit, jestli si ministerstvo zemědělství vezme až devítimiliardový úvěr od Evropské investiční banky. Městský soud pro Prahu 2 má rozhodnout o uvalení konkurzu na dceřinou společnost ČSOB, firmu IPB Group Holding v likvidaci. Společnost ČEZ by měla oznámit výsledky druhé aukce elektrického proudu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bydlení

bydlení | Foto: Jan Rosenauer

Stát pro příští rok zřejmě výrazně omezí výdaje Státního fondu rozvoje bydlení. Ty by se měly snížit až o 40 procent na zhruba 5 miliard a 600 milionů korun. Pokud dnes návrh rozpočtu fondu schválí vláda, bude k dispozici méně peněz na dotace obcím na výstavbu nájemních bytů i na opravy panelových domů. Co je důvodem tak razantního snížení výdajů, vysvětluje ředitel Státního fondu rozvoje bydlení Jan Vágner.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Vágner: Omezení výdajů Fondu rozvoje bydlení

Ministři mají rozhodnout také o tom, zda si kuřáci od příštího roku kvůli zvýšení spotřební daně na tabákové výrobky opět připlatí za cigarety, a měli by posoudit, jestli si ministerstvo zemědělství vezme až devítimiliardový úvěr od Evropské investiční banky. Ten má sloužit na financování protipovodňových opatření. Na co konkrétně chce resort získané peníze využít, upřesňuje mluvčí ministerstva zemědělství Libor Vacek.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Vacek: Úvěr na protipovodňová opatření

Městský soud pro Prahu 2 má dnes rozhodnout o uvalení konkurzu na dceřinou společnost ČSOB, firmu IPB Group Holding v likvidaci. Návrh na konkurz podal jeden z věřitelů Holdingu - společnost imAGe Alpha. Kauza souvisí s převedením pohledávek z bývalé IPB na ČSOB a Konsolidační agenturu. Na její bývalou vrcholovou manažerku Radku Kafkovou podala imAGe Alpha tento týden trestní oznámení, protože se domnívá, že Kafková stát i společnost připravila o více než 11 miliard korun. Proč je dnešní soudní řízení důležité, vysvětluje mediální zástupce firmy Milan Deutsch.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Deutsch: Soud rozhodne o konkurzu

Elektrárenská společnost ČEZ by dnes měla oznámit výsledky druhé aukce elektrického proudu. Ty by měly určit, jak se v příštím roce zvýší velkoobchodní ceny elektřiny, a měly by tak současně naznačit, o kolik podraží proud domácnostem. ČEZ už ale dopředu naznačil, že výsledky druhé aukce by měly být pro spotřebitele energie o něco příjemnější a výsledná velkoobchodní cena by měla růst méně než o původně uváděných 17 procent.

Ostravská společnost VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY prorazila do Japonska. V současné době podle své mediální zástupkyně Evy Kijonkové dokončuje první ze šesti speciálních turbínových hřídelí, které jsou součástí prvního kontraktu na tento typ vítkovické produkce.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Kijonková: Turbínové hřídele do Japonska

Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme