Ekonomické informace 31. 3. 2004

Ministerstvo financí dnes navrhne vládě, aby se o nákup zboží a služeb pro státní instituce starala správa hmotných rezerv. Letecké závody Kunovice jsou od včerejška v konkursu. Návrh podala Česká správa sociálního zabezpečení, úřad práce a několik fyzických osob. O tom ještě o dalších věcech se dočtete níže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadla a větroně

letadla a větroně | Foto: Jan Rosenauer

ČKD Holding bude nejpíš po dnešku vlastnit nový majitel. Vláda by měla rozhodnout o výsledku výběrového řízení na prodej státního podílu ve firmě a také dluhů ČKD. Podle mluvčí ministerstva financí Evy Novákové o vítězi tendru rozhodla v jeho závěru hlavně nabízená cena.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Nováková: ČKD Holding

Ministerstvo financí dnes navrhne vládě, aby se o nákup zboží a služeb pro státní instituce starala správa hmotných rezerv. Zadávání zakázek z jednoho místa by mělo státu ušetřit peníze. Podobný systém už funguje úspěšně v řadě evropských zemí. Podrobnosti se dozvíte z dnešního Ekonomického magazínu po čtvrt na deset.

Letecké závody Kunovice jsou od včerejška v konkursu. Návrh podala Česká správa sociálního zabezpečení, úřad práce a několik fyzických osob. Odboráři poté oznámili, že co nejdříve odvolají stávkovou pohotovost, do které vstoupili včera kvůli nevyplaceným mzdám. Akciová společnost Letecké závody vznikla v roce 2001, kdy zkrachovalý Let Kunovice koupila firma Moravan Airplanes. Jenže nový majitel podle místopředsedy odborového svazu Kovo Josef Středuly, nedokázal podnik dostatečně oživit.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Středula: Letecké závody Kunovice

Dnes naposledy si budeme moci nakoupit levnější zboží v bezcelních zónách na hraničních přechodech. Činnost tak zvaných duty free obchodů totiž končí a od zítřka budou fungovat jako normální prodejny pro vnitřní trh, alespoň tako to předpokládá předseda asociace Duty Free Luděk Fiala.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Fiala: Duty Free

Města a obce mají dnes poslední možnost požádat o dotaci na regeneraci panelových sídlišť prostřednictvím krajského úřadu. Dotace poskytuje ministerstvo pro místní rozvoj až do výše 70ti procent rozpočtových nákladů. Podle mluvčího ministerstva Petra Dimuna má na obnovu sídlišť letos padnout 100 miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Dimun: Sídliště

Na 300 nových pracovních míst vytvoří do pěti let nové zákaznické centrum sloužící letecké společnosti Air France, které v Praze otevřely společnosti Europ Assistance a Frequence Plus Services. Podle Jany Víškové, tiskové mluvčí vládní agentury pro rozvoj podnikání a investic CzechInvest by mělo centrum brzy rozšířit své služby i pro jiné letecké společnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Air France

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme