Ekonomické informace 4. 10. 2007

Malé obce dostanou více peněz. Vláda schválila návrh nového rozpočtového určení daní, podle kterého si polepší hlavně vesnice do stovky obyvatel. Návrh počítá s tím, že obce budou od státu dostávat peníze nejen podle počtu obyvatel, ale nově také podle rozlohy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nová zástavba

nová zástavba | Foto: Alena Palečková

O změnu usilovala také organizace s názvem Smlouva měst a obcí proti daňové diskriminaci. Ta je s návrhem spokojena a stahuje žalobu, kterou v této věci podala do Štrasburku. Původní návrh ale počítal s ještě více penězi pro obce, říká senátorka za Zlínský kraj Jana Juřenčáková:

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Jurenčáková: Peníze pro obce

Stát vyplatí na náhradách za ptačí chřipku, která se vyskytla na přelomu června a července na Orlickoústecku, přes 50 milionů korun. Samotná likvidace desítek tisíc kusů drůbeže přišla zhruba na deset milionů korun. Kvůli třem ohniskům ptačí chřipky bylo vybito přes 170 tisíc zvířat ve velkochovech i na dvorcích. Ministerstvo zemědělství podle svého mluvčího Petra Vorlíčka už většinu žádostí o náhrady řeší:

Přehrát

00:00 / 00:00

O. Vorlíček: Náklady na boj proti ptačí chřipce

Úřad práce v Chomutově ve středu pořádá burzu volných míst. Chomutovsko zůstává stále regionem s vysokou nezaměstnaností. Ke konci září evidovalo 7 a půl tisíce nezaměstnaných, což představuje 10,5 procentní míru nezaměstnanosti. Nadějné je, že v regionu stále přibývají nová pracovní místa - potvrdil vedoucí odboru trhu práce z Chomutovského úřadu práce Zdeněk Hejna:

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Hejna: Nezaměstnanost na Chomutovsku

Další jednou miliardou korun chce slovenská vláda podpořit automobilku KIA v Žilině. Vyplývá to z návrhu, který předložilo ministerstvo hospodářství. Další podrobnosti zjišťoval bratislavský zpravodaj Českého rozhlasu Lubomír Smatana:

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Smatana: Dotace pro automobilku KIA

Jaroslav Skalický, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme