Ekonomické informace 4. 11. 2005

Benzin postupně zlevňuje. Z letiště Ostrava Mošnov bude ode dneška létat pravidelná linka do Vídně. Bankovní úvěrový registr se od 1. ledna příštího roku propojí s databází leasingových a splátkových firem. Obnova uhelných elektráren na severu Čech je velkou šancí pro tamější podnikatele. O zbývající volný prostor v pardubické průmyslové zóně ve Starých Čivicích má zájem nizozemská společnost CTP Invest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice pohonných hmot

Čerpací stanice pohonných hmot | Foto: Marián Vojtek

Benzin v Česku postupně zlevňuje. Od minulého týdne se cena nejprodávanějšího Naturalu 95 v průměru snížila o 50 haléřů na 31,30. Nafta klesla o 20 haléřů. Podle analytika Štěpána Pírka ze společnosti Colosseum se trhy uklidnily a cena může jít ještě více dolů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Pírek: Ceny pohonných hmot

Z letiště Ostrava Mošnov bude ode dneška létat pravidelná linka do Vídně. Kraj si od zavedení nového spojení hodně slibuje. Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Pavol Luška nemá strach ani z nové dohody ČSA a Českých drah, podle které budou jezdit cestující z Ostravy do Prahy Pendolínem. Nová linka by měla podle něj být konkurenceschopná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavol Luška: Letecká linka do Vídně

Bankovní úvěrový registr se od 1. ledna příštího roku propojí s databází leasingových a splátkových firem. Jak informoval Petr Kučera, ředitel firmy Czech Credit, která oba registry provozuje, propojení databází umožní výrazně snížit rizika členských firem při poskytování úvěrů fyzickým osobám a omezí hrozbu předlužení, které by mohlo vést až k osobnímu bankrotu.

Obnova uhelných elektráren na severu Čech je velkou šancí pro tamější podnikatele. Počítá s nimi elektrárenská společnost ČEZ, která některé elektrárny kvůli omezeným zásobám uhlí uzavře, další ale bude nákladem 100 milionů korun modernizovat. Mluvčí ČEZu Ladislav Kříž k tomu dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Kříž: Obnova elektráren

O zbývající volný prostor v pardubické průmyslové zóně ve Starých Čivicích má zájem nizozemská společnost CTP Invest. Jak informuje mluvčí pardubického magistrátu Michal Zitko, firma chce stavět na klíč takzvané inkubátory neboli startovací haly pro podnikatele.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Zítko: CTP Invest

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme