Ekonomické informace 4. 5. 2006

Česko se odvolalo proti březnovému arbitrážnímu rozhodnutí ve sporu s japonskou společností Nomura, respektive její nizozemskou firmou Saluka. Tři desítky nových elektrických souprav vyrobí pro České dráhy ostravská firma ČKD Vagonka. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes otevře nové centrum, kde se budou připravovat na export rozložené vozy pro zahraniční montážní závody. Česká konsolidační agentura dnes očekává nabídky zájemců o blok pohledávek zdravotních pojišťoven. Do svého portfolia je převzala na konci minulého roku na základě usnesení vlády.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto v Mladé Boleslavi

Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Škoda Auto

Česko se odvolalo proti březnovému arbitrážnímu rozhodnutí ve sporu s japonskou společností Nomura, respektive její nizozemskou firmou Saluka. Oznámila to mluvčí ministerstva financí Petra Krainová. Česká republika podle rozhodnutí arbitrážního tribunálu neochránila investici Nomury do tuzemské banky IPB na základě porušení závazku "rovného a spravedlivého zacházení".

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond vyhlásí výběrové řízení na prodej pohledávky ve výši 4 miliardy 100 milionů korun za potravinářskou firmu Setuza. Rozhodujícím kritériem bude nabídnutá cena, která musí činit nejméně 500 milionů korun.

Tři desítky nových elektrických souprav vyrobí pro České dráhy ostravská firma ČKD Vagonka. Zakázka za zhruba šest miliard korun dá práci čtyřem stovkám lidí v samotné továrně a dalším třem stovkám u dodavatelů. První tři nové dvoupodlažní soupravy dostanou železničáři příští rok a podle generálního ředitele Českých drah Josefa Bazaly začnou jezdit v Moravskoslezském kraji.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Bazala: Nové dvoupodlažní soupravy

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes otevře nové centrum, kde se budou připravovat na export rozložené vozy pro zahraniční montážní závody. Škoda Auto je má v Indii, Kazachstánu, v Bosně a Hercegovině a na Ukrajině. Podle mluvčího Škody Auto Evžena Krauskopfa je o Škodovky ve světě velký zájem.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Krauskopf: Škodovka ve světě

Česká konsolidační agentura dnes očekává nabídky zájemců o blok pohledávek zdravotních pojišťoven. Do svého portfolia je převzala na konci minulého roku na základě usnesení vlády. Podle mluvčího agentury Jiřího Pekárka jde o téměř 4000 pohledávek v celkové hodnotě 3 miliardy a 600 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Pekárek: Nabídka pohledávek zdravotních pojišťoven

Ceny ropy začaly výrazně klesat po zveřejnění zprávy o stavu zásob ropy a ropných produktů v amerických skladech. Barel americké lehké ropy zlevnil o tři procenta na 72,28.

Brazilská státní energetická společnost Petrobras zrušila plánované rozšíření sítě plynovodů v Bolívii. Vedou ji k tomu kroky nového bolivijského prezidenta, který začal uskutečňovat své předvolební sliby a vyhlásil znárodnění těžby zemního plynu.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme