Ekonomické informace 4. 7. 2005

V České republice bude investovat další japonská firma. Ve Středočeském kraji, konkrétně u Žebráku, postaví továrnu na lisování součástek pro plazmové televizory. Do konce prázdnin by měla pokračovat veřejná diskuse mezi ministerstvem financí a českými bankami o výši poplatků. Ministr Bohuslav Sobotka doufá, že se s finančními domy dohodne na zlepšení služeb. Česká centrála cestovního ruchu připravuje kampaň, která má Čechy přesvědčit, aby dovolenou raději trávili v Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Česká republika získala další japonskou investici. Společnost Muramoto Industry se zabývá lisováním součástek pro plazmové televizory a svoji továrnu za skoro 350 milionů korun postaví v průmyslové zóně u středočeského Žebráku. Muramoto přinese do středních Čech asi 70 nových pracovních míst a výrobu plánuje zahájit v dubnu příštího roku. Podle mluvčí agentury CzechInvest Jany Studničkové jsme v získávání japonských investic velmi úspěšní.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Studničková: Japonské investice v ČR

Šéf polského ropného koncernu Orlen Igor Chalupec chce odpolitizovat firmu a zvýšit profesionalitu vedoucích pracovníků. PKN Orlen přitom nedávno ovládl českou petrochemickou společnost Unipetrol. Jak se ohlášené personální změny dotknou právě českých manažerů v Unipetrolu, zjišťoval náš varšavský zpravodaj Martin Dorazín.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Dorazín: Personální změny v Unipetrolu

Do konce prázdnin by měla pokračovat veřejná diskuse mezi ministerstvem financí a českými bankami o výši bankovních poplatků. Ministr financí Bohuslav Sobotka doufá, že se s bankami dohodne na zlepšení služeb. V této souvislosti polemizoval s argumentem finančních domů, které tvrdí, že kvůli nízkým úrokovým sazbám nemohou vytvářet dostatečný zisk a musí si tedy pomáhat vyššími poplatky.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Sobotka: Diskuse o výši bankovních poplatků

Češi by měli dovolenou raději trávit v Česku, než aby jezdili do zahraničí. Bude je k tomu nabádat neobvyklá reklamní kampaň, kterou připravuje Česká centrála cestovního ruchu. V praxi se tak setkáme rozhlasovými spoty nebo reklamou v tisku a na internetu, která nás bude přesvědčovat o krásách naší země. Jak potvrzuje Veronika Vaňková z centrály, kampaň bude financována z velké části penězi Evropské unie.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Vaňková: Kampaň o pobytu v Česku

Energetická společnost ČEZ podepsala dlouhodobou smlouvu s Mosteckou uhelnou společností na dodávky hnědého uhlí. Dohoda může být v platnosti až 50 let a jejím cílem je zabezpečit palivo především pro nový blok elektrárny v Počeradech a obnovu tří původních. Jak upozorňuje mluvčí ČEZu Ladislav Kříž, společnost obnovuje i jiné elektrárny.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Kříž: Obnova elektráren

David Vandrovec, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme