Ekonomické informace 4. 8. 2003

Společnost Atlantik Finanční trhy má pomoci Václavu Fischerovi ze stamilionových dluhů. Automobilka Škoda ode dneška snižuje denní produkci limuzíny Superb v Kvasinách. Naše měna se začíná vzpamatovávat ze šoku způsobeného překvapivým snížením úrokových sazeb. Evropský průmysl ožívá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Společnost Atlantik Finanční trhy má pomoci Václavu Fischerovi ze stamilionových dluhů. Podmínkou dohody o kapitálovém vstupu Atlantiku do Fischerových podniků a o financování jejich provozu je zastavení exekucí na firmy Fischer s.r.o. a Fischer Air. Bývalý senátor přiznal, že jeho dluhy byly před rokem o 400 miliónů korun vyšší. Právě proto, že se mu je postupně daří snižovat, ho exekuce velmi překvapila.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Fischer: Exekucí jsem překvapen

Makléřská společnost Atlantik finanční trhy patří podnikateli Karlu Komárkovi. Specializuje se na obchodování s bloky cenných papírů. Loňské hospodaření skončila téměř sedmimilionovým ziskem. V Komárkově konsorciu se zabývá vyhledáváním investičních příležitostí pro svého majitele. Přes Atlantik získal Komárek už několik podniků.

Do skupiny Karla Komárka patří i Železárny a drátovny Bohumín. Ty ovšem nezískal prostřednictvím Atlantiku, ale pomocí další rodinné společnosti Moravia Trade Systems. Firmu, která byla na pokraji krachu, se mu podařilo v krátké době restrukturalizovat a přivést ji do zisku. Další z rodinných společností SPP Bohemia se zabývá hledáním nových naftových ložisek a vlastní přibližně pětinové podíly v Severomoravské a Východočeské plynárenské. V neposlední řadě patří do Komárkova konsorcia i Moravské naftové doly, o které rovným dílem dělí s německých Ruhrgasem.

Automobilka Škoda ode dneška snižuje denní produkci vozů Superb v závodě Kvasiny. Kvůli omezení výroby přejde automobilka v Kvasinách z dvousměnného na jednosměnný provoz. Podle mluvčího Škody Auto Evžena Krauskopfa je nižší výroba pouze přechodná. Vynutilo si ji předzásobení obchodníků na přelomu loňského a letošního roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Krauskopf: Škoda omezí výrobu Superbu

Naše měna se začíná vzpamatovávat ze šoku způsobeného překvapivým snížením úrokových sazeb v minulém týdnu. Zatím ale zůstává poměrně slabá. V nejbližších dnech by se podle Vladimíra Pikory z Volksbank CZ měl kurs vrátit na úroveň kolem dvaatřiceti korun za euro.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Pikora: Pohyb koruny

Evropský průmysl se začíná zvedat. Poprvé od letošního února se v červenci otočil jeho klesající trend. Přestože firmy v eurozóně stále výrazně propouštěly, začaly jim přibývat zakázky a tedy i růst výroba. Zlepšení hlásí hlavně průmysl Německa, Nizozemí a Francie, tedy zemí, kde se situace v posledních měsících stále zhoršovala. Podle Josefa Kvardy ze společnosti Atlantik finanční trhy eurozónu tak asi čeká konec zlých časů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Kvarda: Oživení evropského průmyslu

Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme