Ekonomické informace 5. 4. 2004

Možná Vás bude zajímat, že tržby průmyslových podniků s více než stovkou zaměstnanců stoupaly loni nejrychleji v Pardubickém kraji. Podle statististiků o deset procent. Hlavním měrou se na lichotivých číslech podíleli výrobci elektrických a optických přístrojů. Pokud jde o konkétní podniky, pak na Pardubicku vede počítačový producent Foxconn CZ.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

padesátikoruna

padesátikoruna | Foto: Jan Rosenauer

Tato tchajwanská společnost loni zvýšila tržby přibližně na 39 miliard korun. Následuje Karosa Vysoké Mýto, která loni vydělala více než 5 a půl miliardy korun.

Pokud prezident schválí nový zákon o dani z přidané hodnoty, čeká nás velice mnoho změn. Aby se podnikatelé i spotřebitelé mohli v nových podmínkách rychleji zorientovat, zřizuje ministerstvo financí nové informační telefonní linky. Jak říká mluvčí ministerstva Marek Zeman, lidé mohou telefonovat už od dnešního rána na čísla 257 044 164 nebo 257 044 179.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Zemana: Info linky

Složitá jednání o novém výkonném řediteli Mezinárodního měnového fondu se zřejmě po dublinské schůzce ministrů financí chýlí ke konečnému rozuzlení. Němce Hostra Köhlera, který je nominován pravicovou opozicí ve Spolkové republice na úřad prezidenta, vystřídá po čase opět Francouz nebo případně Španěl. Říká to náš berlínský zpravodaj David Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: MMF

Klienti České spořitelny dnes začnou používat nová čísla účtů, která už neobsahují specifický symbol. Identifikační kartu s novým číslem dostanou majitelé účtů poštou a veškeré jejich platební příkazy i povolení k inkasu jim banka automaticky přesměruje. Přes víkend už přečíslovala asi 2 miliony 700 tisíc sporožirových účtů a více než 2 miliony vkladních knížek. Věra Čarná z tiskového oddělení spořitelny klienty uklidňuje, že s nahlašováním nových čísel nikdo nemusí spěchat.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Čarná: Přečíslování účtů

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme