Ekonomické informace 5. 6. 2007

Dnes začíná schůzka ministrů financí zemí Evropské unie. Češi v loňském roce prosázeli v loteriích a sázkových hrách rekordních 98 miliard korun. Rusko prý chce podle polského tisku uzavřít ropovod Družba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Dnes začíná schůzka ministrů financí zemí Evropské unie. Budou jednat o boji proti daňovým únikům a o přístupu Malty a Kypru k jednotné evropské měně, vysvětlil náměstek ministra financí Tomáš Zídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Zídek: Schůzka ministrů financí EU

Loni se radovali provozovatelé hazardních her. Češi v loňském roce prosázeli v loteriích a sázkových hrách rekordních 98 miliard korun. Za poslední desetiletí se tak objem peněz v tomto odvětví více než zdvojnásobil. Průměrný Čech starší 18 let tak loni prosázel zhruba 11 a půl tisíce korun. Vyplývá to z informací ministerstva financí.

Ředitel odboru státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Petr Vrzáň říká, že nejdůležitější pro hodnocení vývoje herního průmyslu je, kolik lidé prohráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Vrzáň: Vývoj herního průmyslu

Rusko prý chce uzavřít ropovod Družba. Napsaly to polské noviny Dziennik. Ty si všimly, že Moskva uspíšila práce na stavbě náhradního ropovodu, který obejde Bělorusko a ruskou ropu bude přepravovat do baltského přístavu Primorsk, odkud bude přečerpávána na tankery mířící na západ Evropy.

Podle polského listu si zejména ruští experti myslí, že až bude ropovod dostavěn, bude možné zapomenout na Družbu, která vede přes politicky nespolehlivé území Běloruska. České úřady ale připomínají, že máme s Ruskem uzavřenou dlouhodobou smlouvu na dodávky. Také analytik Patrie Petr Posker považuje informace polských novin za spekulace.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Posker: Spekulace o ropovodu Družba

Ochranné známky zkrachovalé Zbrojovky Brno jdou do dražby s vyvolávací cenou sedm milionů korun. Skutečná hodnota 67 názvů a grafických log evidovaných v Česku i zahraničí je podle znaleckého posudku přes tři a půl milionu korun. Ochranné známky jsou jednou z posledních částí majetku konkurzní podstaty, většina zbraní a výrobcích strojů už je rozprodaná. Areál Zbrojovky koupila letos skupina J&T. Ta má podle dřívějších informací zájem i o loga.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme