Ekonomické informace 5. 8. 2003

Vysokorychlostní připojení k internetu technologií ADSL se od 15. září zlepší. Plzeňská společnost AB-Real z finanční skupiny PPF by dnes měla doladit s Konsolidační agenturou převzetí konkurzních pohledávek za více než 62 miliard korun. Neratovickou Spolanu opustí do konce roku asi 150 lidí. Slovensko je podle prestižního časopisu Forbes rájem pro investory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

monitor počítače

monitor počítače | Foto: Jan Rosenauer

Vysokorychlostní připojení k internetu technologií ADSL se od 15. září zlepší. Telecom tak respektoval ultimátum ministra informatiky Vladimíra Mlynáře. Rychlejší připojení bude stejně drahé jako v současnosti, potvrdil mluvčí Telecomu Vladan Crha, ovšem s tím, že uživatelé si budou moci za základní sazbu stáhnout maximálně 10 gigabajtů dat měsíčně.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Crha: ADSL

K tématu se Radiožurnál vrátí v dnešním Ekonomickém magazínu po čtvrt na deset dopoledne.

Tuzemští mobilní operátoři v prvním pololetí zvýšili počet svých zákazníků dohromady o 360.000 na na téměř 9 milionů. Jinak řečeno, na deset Čechů připadá skoro devět mobilních telefonů. V meziročním srovnání se počet klientů Eurotelu, T- Mobile a Českého Mobilu zvýšil o 15 procent. To ovšem neznamená, že by u nás bylo devět milionů uživatelů mobilních telefonů, protože přes patnáct procent zákazníků využívá služby více operátorů. Jedničkou na trhu zůstává Eurotel se čtyřmi miliony klientů.

Plzeňská společnost AB-Real z finanční skupiny PPF by měla dnes doladit s Českou konsolidační agenturou převzetí konkurzních pohledávek za více než 62 miliard korun. Podle mluvčího PPF Ivana Lackoviče za ně už firma zaplatila kupní cenu koncem minulého týdne. V prodávaném balíku pohledávek jsou dluhy společností z nejrůznějších oborů - od strojařů až po obuvníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Lackovič: Konkurzní pohledávky

Věřitelé firem Václava Fischera si vzali několik dní na rozmyšlenou. Chtějí zvážit nabídku na vyrovnání dluhů, kterou dostali od společnosti Atlantik finanční trhy podnikatele Karla Komárka. S tou se Václav Fischer v neděli dohodl, že poskytne peníze na záchranu jeho cestovního impéria a získá za to majetkový podíl. Podmínkou je však dohoda s věřiteli, tedy Komerční bankou, Českými aeroliniemi a Českou správou letišť o ukončení exekuce.

Cestovním kancelářím, které patří k hlavním Fischerovým konkurentům v tuzemsku, roste v posledních dnech prodej zájezdů. Protože kanceláře registrují zvýšenou poptávku po zcela konkrétních zájezdech a termínech, vyvozují z toho, že si klienti původně zájezd vybrali u konkurence.

Neratovickou Spolanu opustí do konce roku asi 150 lidí. Důvodem je ukončení výroby tzv. lineárních alfa olefinů. Jak řekl mluvčí firmy Jan Martínek, tato produkce se společnosti nevyplatí, protože byla původně určená pro sovětský trh, který se ale rozpadl.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Martínek: Propouštění ve Spolaně

Rájem pro investory nazývá Slovensko ve svém posledním vydání prestižní časopis Forbes. Podle něj je Slovenko připraveno stát se dalším Hongkongem nebo Irskem. Z článku cituje severoamerický zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Konvalina: Slovensko rájem investorů

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme