Ekonomické informace 7. 12. 2004

Sdružení obrany spotřebitelů rozšiřuje síť svých informačních center. Pražské ruzyňské letiště odbavilo od začátku roku více než devět milionů cestujících, a letos tak čeká rekordní počet pasažérů. Finanční skupina PPF míří na čínský trh. Export je stále hlavním motorem německé ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letištní hala

Letištní hala | Foto: Jan Rosenauer

Sdružení obrany spotřebitelů rozšiřuje síť svých informačních center, na které se mohou obracet nespokojení zákazníci. Ode dneška začíná fungovat centrum ve Svitavách, SOS se tak dostává do desátého kraje republiky. Podle Františka Lobovského středisko poskytuje služby spotřebitelům zdarma.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Lobovský: SOS ve Svitavách

Pražské ruzyňské letiště odbavilo od začátku roku více než devět milionů cestujících, a letos tak čeká rekordní počet pasažérů. Teoretická maximální kapacita současné odbavovací haly je přitom 6,5 milionu cestujících za rok. Vedení letiště se snaží ulehčit přetíženému terminálu přesunem některých letů do méně vytížených časů. Kapacitu letiště výrazně zvýší nový terminál, který má začít sloužit od konce roku 2005.

Finanční skupina PPF míří na čínský trh, v metropoli Pekingu otevřela reprezentační kancelář. Podrobnosti přidává mluvčí PPF Romana Tomasová.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Tomasová: PPF do Číny

180 miliard eur - to je celkový obrat zahraničního obchodu Německa ve třetím čtvrtletí letošního roku. Export je stále hlavním motorem německé ekonomiky, která má problémy s domácí spotřebou a celkovým růstem HDP. Pozoruhodné je, že výrazně meziročně stoupl export do Japonska a naopak poklesl do nových členských zemí EU. Informuje berlínský zpravodaj Českého rozhlasu David Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Zahraniční obchod v Německu

Už více než 11 let u nás funguje akciový trh. Jak na něm lze investovat, jak burza vůbec funguje a spoustu dalších otázek chce odpovědět nový cyklus Radiožurnálu Rádce investora. Vysílat ho budeme každé úterý a čtvrtek v Ekonomickém magazínu, který začíná ve čtvrt na deset dopoledne. Autor prvního dílu, kolega David Vandrovec, tvrdí, že nový pořad poradí i jak se stát na burze milionářem.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Vandrovec: Rádce investora

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme