Ekonomické informace 7. 2. 2006

Dnešním dnem začíná druhé kolo registrací internetových domén s koncovkou .eu. V 70 zemích světa začalo fungovat internetové tržiště Kommarket. Agentura CzechInvest připravila semináře o financování podnikatelských projektů. Turnov nabídne podnikatelům nová místa v průmyslové zóně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Dnešním dnem začíná druhé kolo registrací internetových domén s koncovkou .eu. Doteď dne mohli v první fázi přednostních registrací o doménu s touto koncovkou žádat státní úřady a držitelé ochranných známek, ode dneška je možné registrovat i názvy firem, jejich produktů a neregistrovaných ochranných známek.

Podniky teď mají na přednostní registraci dva měsíce, doplňuje Ondřej Filip, ředitel sdružení CZ. NIC, které registrace koordinuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O. Filip: Registrace domén .eu

O budoucnosti evropského maloobchodu dnes v Praze bude diskutovat několik stovek tuzemských i zahraničních odborníků. Na dvoudenní konferenci Retail Summit 2006 proberou ožehavé problémy současného maloobchodního trhu.

Česká republika například v posledních letech zažívá cenovou válku obchodníků, kvůli které na trhu ztrácejí pozici supermarketové řetězce a naopak sílí dravé diskontní prodejny a hypermarkety. Podle odborníků by se proto měly supermarkety zaměřit na zlepšení nabídky zboží a služeb, aby v ostrém cenovém boji o zákazníka obstály.

V 70 zemích světa bylo včera večer spuštěno internetové tržiště Kommarket. Jde původně o český projekt, který měl velký úspěch, a tak se rozrostl do celého světa. Tržiště bylo vyvinuto v roce 2002, o dva roky později bylo schváleno na mezinárodní úrovni a v roce 2005 začalo fungovat v České republice.

Podle Roberta Tomana, ředitele společnosti Kompass, která spravuje celosvětovou databázi dodavatelů, už tržiště využívá řada českých firem.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Toman: Tržiště Kommarket

Mnoho podnikatelů stále neví, jak mohou financovat své podnikatelské projekty. Agentura CzechInvest proto připravila pro malé a střední podniky sérii Finančních fór, která by jim v tomto ohledu měla pomoci.

První seminář se uskuteční 14. a 15. února v Praze a zúčastnit se ho mohou všichni podnikatelé, kteří se přihlásí na webových stránkách agentury CzechInvest. Jak doplňuje její ředitel Tomáš Hruda, semináře proběhnou také v Brně, Plzni a Ostravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Hruda: Semináře pro podnikatele

Podnikatelé na Turnovsku mají šanci najít nové místo pro své dílny a výrobny. Průmyslová zóna Turnov-Vesecko jim totiž nabídne nové pozemky, na které zejména menší firmy dlouho čekaly. Podle Jaromíra Mejsnara z odboru rozvoje města už jsou totiž průmyslové plochy v Turnově téměř vyčerpány.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Mejsnar: Průmyslová zóna v Turnově

Martin Hromádka, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme