Ekonomické informace 8. 12. 2006

Hyundai investuje do stavby své továrny v Nošovicích celkem asi 37 miliard korun. Ministerstvo práce dnes zveřejní údaje o vývoji nezaměstnanosti v minulém měsíci. Na ostravském letišti v Mošnově vyroste největší letecké servisní středisko ve střední a východní Evropě. Skupina ČEZ ohlásila rekordní množství černých odběrů elektřiny. Mobilní operátor Vodafone se omluvil konkurenci za sobí parohy na jejích billboardech a telefonních budkách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Jihokorejská společnost Hyundai investuje do stavby své továrny v Nošovicích na Frýdecko-Místecku celkem asi 37 miliard korun. Investice bude dokončena do roku 2011. Podle hlavního právníka české pobočky firmy chce automobilka zůstat v České republice natrvalo. Začátek sériové výroby aut je plánován na počátek roku 2009. Hyundai bude na severu Moravy vyrábět 300.000 vozů ročně.

Ministerstvo práce dnes zveřejní, kolik lidí bylo v listopadu bez práce. Podle ekonoma ČSOB Petra Dufka nezaměstnaných zase o něco ubylo.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Dufek: Nezaměstnanost

Na ostravském letišti v Mošnově vyroste největší letecké servisní středisko ve střední a východní Evropě. Zhruba miliardu korun do něj investuje společnost CEAM a má v plánu nabízet opravy a údržbu i velkým letadlům, jako jsou Boeingy 747 nebo Airbusy A340. Jak dodává mluvčí CzechInvestu Alžběta Honsová, firma bude těžit hlavně z toho, že servisních středisek pro opravy větších civilních letadel je ve střední Evropě jen velmi málo.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Honsová: Servisní středisko v Mošnově

Celníci dostanou příští týden 25 vozidel, která budou od 1. ledna kontrolovat řádné placení mýtného na českých dálnicích a rychlostních silnicích. Vozidla celníkům dodá společnost Kapsch, která mýtný systém v Česku buduje. Vybavení a dodání kontrolních automobilů ukládá firmě smlouva se státem.

Skupina ČEZ ohlásila rekordní množství černých odběrů elektřiny. Od začátku roku už energetici zjistili přes 3000 případů. Ztráty dosahují částky 80 milionů korun. ČEZ musel na stále vyšší počet těchto odběrů reagovat a zřídil speciální skupinu netechnických ztrát, která se problémem zabývá, říká Šárka Beránková, mluvčí firmy pro východní Čechy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Beránková: Černé odběry

Mobilní operátor Vodafone se omluvil konkurenci za to, že v rámci své vánoční kampaně nechal připevnit na její billboardy a telefonní budky sobí parohy. Ty firma také už nechala odstranit. Měly upozornit na různé marketingové triky k nalákání nových zákazníků. Operátoři už nechali celou záležitost posoudit právníky. T-Mobile si na kampaň stěžoval u Rady pro reklamu a možná bude vymáhat náhradu škody.

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme