Ekonomické informace 9. 11. 2001

Schválení nové verze státního rozpočtu na příští rok je na spadnutí. Poslanci se budou návrhem zabývat dnes, vezmou při tom v úvahu závěr jednání rozpočtového výboru, který doporučil návrh schválit. Česká pojišťovna patří společnosti PPF. O půl procenta snížila Evropská centrální banka úrokové sazby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Podle šéfa výboru Vlastimila Tlustého kabinet tím, že snížil očekávaný deficit státních financí o 6 miliard na 46 miliard korun, zadání poslanců splnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Tlustý: Státní rozpočet

Česká konsolidační agentura převzala první tranši problematických úvěrů bývalé IPB z Československé obchodní banky v nominální hodnotě 4,3 miliardy korun. Agentura za aktiva ČSOB zaplatila 3,0 miliardy korun. Celková nominální hodnota tzv. černých aktiv převáděných do února příštího roku je podle 46 miliard korun.

Česká pojišťovna patří společnosti PPF. Ta s Fondem národního majetku uzavřela smlouvu o prodeji 30procent akcií. Cena, kterou stát za tuto transakci získá, dosahuje podle mluvčí Fondu národního majetku Jany Víškové částky 3 miliardy 870 miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Prodej České pojišťovny

Severomoravská energetika bude v příštím roce nakupovat elektrickou energii také v zahraniční. Vítězem výběrového řízení se stala švýcarská společnost N Trade, která za 3,5 milionu megawatt hodin požaduje dokonce méně, než ČEZ. Pavel Nováček z tiskového odboru Severomoravské energetiky upřesnil, že zahraniční dodavatel splňuje i požadavky na ekologii.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Nováček: SME nakupuje elektřinu v zahraničí

O půl procenta snížila Evropská centrální banka úrokové sazby. Ke stejnému kroku dnes ve snaze ochránit zemi před hrozbou celosvětové recese přistoupil Výbor pro měnovou politiku britské centrální banky. Evropská centrální banka svým opatřením podle Ivo Nejdla z Raiffeisen banky reagovala na dramatické zhoršení výhledu evropské ekonomiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Nejdl: ECB snížila úrokové sazby

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme