Na Štědrý den byla největší spotřeba elektřiny za rok. Tradičně narostla o více než třetinu

Štědrý den tradičně znamenal v Česku rekordní hodinovou spotřebu elektřiny za celý rok. Největší nápor zaznamenala elektrárenská společnost ČEZ mezi 16.00 a 17.00, kdy vrcholí příprava štědrovečerní večeře, lidé mají rozsvícenou vánoční výzdobu a sledují televizi nebo poslouchají rádio. ČTK to v sobotu sdělila mluvčí ČEZ Alice Horáková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Distribuce ČEZ

Druhá největší spotřeba v prosinci bývá tradičně na Silvestra, třetí 23. prosince. Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Spotřeba domácností je na Štědrý večer zhruba o 35 procent vyšší oproti průměrným hodnotám dosahovaným ve stejnou dobu v ostatních zimních dnech,“ uvedla mluvčí.

Druhá největší spotřeba v prosinci bývá tradičně na Silvestra. Třetí nejvyšší hodinový odběr je v podvečer 23. prosince, protože lidé uklízejí a připravují jídlo na Štědrý den.

„Tyto dva dny mají druhou a třetí nejvyšší hodinovou spotřebu v prosinci, zatímco 24. 12. je vůbec nejvyšší hodinová spotřeba z celého roku,“ dodala mluvčí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme