Elektřina zřejmě podraží a plyn nezůstane pozadu

Elektrický proud nejspíš příští rok zdraží. Důvodem je růst cen elektřiny na evropském trhu. Ty se dostaly na historické maximum. Jak dodává mluvčí společnosti ČEZ Ladislav Kříž, kilowatthodina se tak v Evropě prodává zhruba za korunu a deset haléřů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zástrčka elektrické energie

zástrčka elektrické energie

"My v tuto chvíli v České republice prodáváme samotnou elektřinu za zhruba 83 haléře. Jednotlivé trhy jsou v Evropě v současnosti už provázané, takže samozřejmě se tento velký nárůst na západních trzích určitě dotkne i trhu u nás, ale v tuto chvíli nelze přesně odhadnout o kolik procent se to projeví."

O tom, jak drahý bude příští rok v České republice elektrický proud, rozhodne Energetický regulační úřad. Ten už také připustil, že kvůli rostoucí ceně ropy ve světě zdraží od října plyn.

Milan Kopp, Petra Steinerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme