Elektronické mýtné pro osobní auta prý do roku 2014 nebude

Elektronické viněty pro osobní auta do roku 2014 v Česku zavedeny nebudou. V České televizi to řekl ministr dopravy Pavel Dobeš. Podle něj se minimálně do stejného termínu nebude zvyšovat ani současná cena dálniční známky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Placená kamionová doprava na Pražském okruhu

Placená kamionová doprava na Pražském okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Roční kupon přitom od letoška podražil o 300 korun na 1500 korun, což je maximální cena daná zákonem. Pro další zdražování by se napřed musel změnit zákon, a to podle ministra zatím není v plánu.

„Nepředpokládám, dokonce si myslím, že není realizovatelné, aby do roku 2014 byly zavedeny elektronické viněty pro placení osobních automobilů. Ještě před tím budeme muset řešit rozšíření mýtného systému na komunikace nižších tříd," řekl Pavel Dobeš.

„Ale zákon jasně stanovuje, že celková cena za roční dálniční známku je maximálně 1500 korun, to znamená ani rozhodnutím ministerstva není možné cenu navýšit. Muselo by to projít legislativou, a to my v tuto chvíli nepřipravujeme.“

Simona Bartošová, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme