EP zamítl zrušení kvót na výrobu cukru. Ceny cukru tak zřejmě nadále porostou

Kvóty na výrobu cukru pro jednotlivé evropské země zůstanou i nadále v platnosti. Evropský parlament totiž neschválil návrh na jejich zrušení a tím na liberalizaci evropské cukerní produkce. Současný systém kvót zaručuje velkým cukrovarnickým skupinám jistý odbyt, který jim umožňuje neustále zvedat ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cukr

Cukr | Foto: Fotobanka stock.xchng

Výsledkem jednoho z mnoha dnešních hlasování europoslanců je prodloužení platnosti cukerních kvót nejméně do roku 2020, tedy do konce nového rozpočtového období Evropské unie.

Parlament dále jednoznačně odmítl rozpočtový rámec unie na příštích šest let, vypracovaný Evropskou radou. Poslanci trvají na vyrovnaném rozpočtu a primárním splacení dluhů za minulý rok.

Na pořadu jednání bylo také přerozdělení parlamentních křesel po letošním vstupu Chorvatska do unie. Česká republika má přijít o jeden mandát.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme