EU se neshoduje v rychlosti snižování chudoby

Názory členů Evropské unie na rychlost snižování počtu lidí ohrožených chudobou se různí. Evropská komise má vizi vyvést za deset let z chudoby dvacet milionů Evropanů. Některé státy to považují za příliš ambiciózní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie | Foto: Audiovisual service EU

O cílech strategie Evropa 2020 v otázkách vyrovnávání společenských rozdílů budou dnes v Lucemburku jednat ministři práce a sociálních věcí Unie.

Do roku 2020 dostat z ohrožení chudobou dvacet milionů lidí. To je původní návrh Evropské komise z letošního března. Za chudé se považují lidé žijící pod hranicí šedesáti procent průměrného příjmu v dané zemi. S velmi odvážným cílem exekutivy Unie má ale problém několik zemí. Včetně Česka.

Vzhledem k nízkému počtu našich obyvatel ohrožených chudobou, jen osm procent, se na jejím dalším snižování můžeme podílet jen málo. Napnout síly budou muset hlavně méně rozvinuté země.

Některé státy proto upozorňují, že až se budou na podzim oznamovat národní cíle snižování chudoby, může se dojít k výrazně menšímu počtu než zamýšlených dvacet milionů.

Pavel Novák, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme