EU vyzývá Německo a Rakousko k uvolnění pracovního trhu

Pusťte na svůj pracovní trh zaměstnance z nových členských zemí Unie - to Německu a Rakousku vzkázali ministři práce a sociálních věcí sedmadvacítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajky EU

Vlajky EU | Foto: Evropská komise

Berlín a Vídeň chtějí omezení prodloužit až do roku 2011. Ministři práce a sociálních věcí sedmadvacítky obě země vyzvali, aby své rozhodnutí ještě zvážily. Zdůraznili, že volný pohyb pracovních sil je jednou ze základních svobod v rámci Unie. V praxi se ale nedá čekat, že by Německo a Rakousko svůj pracovní trh otevřely.

Podle českého ministra Petra Nečase má výzva přesto svůj význam. "Ta přidaná hodnota spočívá mimo jiné v tom, že to zdůvodnění bude muset být více sofistikované, bude muset jít více do hloubky, jinými slovy dá jim více zabrat," řekl Nečas.

Argumenty Německa a Rakouska posoudí Evropská komise. Komisař pro sociální věci Vladimír Špidla odmítl upřesnit, jak bude ve vztahu k oběma zemím postupovat.

Milan Kopp, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme