EU zatím nereaguje na české obavy ze ztráty milionů korun na investice

Evropská komise zatím nereagovala na české obavy ze ztráty milionů korun. O ty může Česko podle ministerstva průmyslu přijít kvůli chystanému návrhu o výjimkách z pravidel o poskytování státní pomoci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská komise

Evropská komise | Foto: Pavel Novák

Se samotným návrhem Česko souhlasí, odmítá ale komisí navržený limit 100 milionů eur, tedy asi dvě a půl miliardy korun.

Po jeho překročení by státní pomoc musela schvalovat komise. To může podle Česka trvat měsíce nebo dokonce roky a ohrozit řadu investic.

Komise chce definitivní návrh předložit do poloviny příštího roku, a na české připomínky tak dnes na schůzce v Bruselu nereagovala.

Podle náměstka ministra průmyslu Pavla Šolce ale Česko má šanci, že své výhrady prosadí.

„Vzhledem k tomu, že ty výtky nebyly jen české, ale zazněly i z dalších zemi, komise se jimi nepochybně bude muset zabývat a bude k nim muset najít nějaký přístup,“ řekl Šolc.

Ondřej Houska, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme