EU zveřejní odhad vývoje ekonomiky

Jak si povede hospodářství Evropské unie v příštích měsících ? Pravidelný odhad ekonomického vývoje v sedmadvacítce dnes představí eurokomisař pro hospodářské a měnové záležitosti Joaquín Almunia. Podle náznaků v ekonomických analýzách v jednotlivých státech, nebudou vyhlídky příliš povzbudivé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Už v jarní předpovědi Evropské komise se počítalo se zpomalením hospodářského růstu na 2 %. Loni zaznamenala Unie ještě růst 2,8 %. V zemích eurozóny se předpokládal pokles na 1,7 %, ovšem odhad Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj je ještě o 3 desetiny nižší.

Evropa se podle ní stále potýká s důsledky neklidu na finančních trzích způsobených mimo jiné krizí na americkém trhu s nemovitostmi. Dopady vnějších vlivů, jako i vysokých cen ropy a potravin, na evropskou ekonomiku budou jedním z hlavních témat neformální schůzky unijních ministrů financí o víkendu v Nice.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme