Euro bychom mohli mít do pěti let, tvrdí viceprezident Svazu průmyslu

Příští česká vláda by měla za čtyři až pět let přivést zemi do eurozóny. Bez ohledu na probíhající potíže společné evropské měny se pro to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu vyslovil viceprezident Svazu průmyslu a obchodu Radek Špicar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Špicar přijal pozvání do studia Dvaceti minut Radiožurnálu

Radek Špicar přijal pozvání do studia Dvaceti minut Radiožurnálu | Foto: Matěj Pálka

„Je důležité si uvědomit, že když tahle vláda říká ´ani v nejbližších deseti letech to nebude´, tak ona možná tady deset let nebude. Možná tady bude jiná vláda, která bude k Evropské unii o něco vstřícnější a využije toho právě pro brzký vstup do eurozóny. Která už v té době, opět doufáme, bude stabilizovanější.“

„Jsem přesvědčen o tom, že rok 2016, 2017 už by nemusel být úplně nerealistický,“ dodal viceprezident Svazu průmyslu a obchodu Radek Špicar.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.00 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po půlnoci. Štěpánka Čechová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu.

Miroslav Skoupý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme