Uvolnění měnové politiky i slabé ekonomické údaje. Euro kleslo na dvouměsíční minimum vůči dolaru

Euro během středečního obchodování sestoupilo až na dvouměsíční minimum vůči americkému dolaru. Jednotnou evropskou měnu zasáhly slabé ekonomické údaje, které podpořily spekulace o uvolňování měnové politiky v eurozóně.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro, peníze, bankovky, ilustrační foto

Euro během středečního obchodování sestoupilo až na dvouměsíční minimum vůči americkému dolaru | Foto: moerschy | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

Euro ve středu vůči dolaru kleslo až na 1,1128 USD, tedy na nejnižší úroveň od 30. května. Později však část ztrát smazalo a kolem 17.00 SELČ se prodávalo za 1,1140 USD. Oproti úterý tak ztrácelo pouze desetinu procenta. Během května se jednotná evropská měna propadla až na dvouleté minimum 1,1106 USD.

Do oběhu přicházejí nové bankovky v hodnotě 100 a 200 eur s novými bezpečnostními prvky

Číst článek

Evropská centrální banka (ECB) bude o nastavení měnové politiky v eurozóně jednat ve čtvrtek. Předpokládá se, že ECB bude přinejmenším signalizovat budoucí uvolnění měnové politiky. Spekuluje se však také o možném snížení depozitní sazby o 0,1 procentního bodu.

„Očekáváme, že ECB ve čtvrtek ponechá úroky beze změny, ale že úpravou svého výhledu otevře cestu pro zářijové snížení o 0,1 procentního bodu,“ uvedl analytik Ned Rumpeltin z makléřské společnosti TD Securities.

Středeční údaje výzkumné společnosti IHS Markit ukázaly, že index podnikatelské aktivity v eurozóně v červenci klesl na tříměsíční minimum 51,5 bodu z červnových 52,2 bodu. Analytici přitom v anketě agentury Reuters předpovídali pouze nepatrný pokles indexu na 52,1 bodu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme