Eurotel bude dávat do internetových SMS reklamu

Společnost Eurotel omezuje bezplatné posílání SMS zpráv přes internet. Esemesky bude sice možné dál posílat azdarmo, ale od 17. března připojí automaticky operátor reklamu. Na samotný text zprávy tak zůstane jen 60 znaků, protože reklama bude mít vyhrazených 100 znaků. Eurotel ke sponzorování SMS zpráv přes internet přistoupil proto, aby tuto službu mohl nadále poskytovat zdarma.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mobil v ruce

mobil v ruce

Konkurenční Radiomobil už zpoplatnil ve své síti T-Mobile SMS zprávy z internetu v únoru. Mluvčí Eurotelu Jan Kučmáš tvrdí, že se rozhodli pro jinou formu úhrady SMS z internetu: "Loni bylo v naší síti odesláno téměř 300 miliónu SMS zpráv právě z internetu a naše náklady na to se pohybují v řádech stovek miliónů korun. Proto jsme se rozhodli vyzkoušet tento obchodní model, který v některých zemích je praktikován."

Ale jiný názor na finanční náročnost SMS zpráv z internetu má společnost Český mobil, která podle mluvčího Igora Přerovského o zpoplatnění odeslílaných SMS přes internet neuvažuje: "V rámci sítě Oskar tato služba funguje zdarma a v tuto chvíli nemáme plány, že bychom v nějaké dohledné době chtěli zpoplatnit zasílání SMS z webu. Pokud bychom tuto službu zpoplatnili bez přidání další příjemnější vlatsnosti, předpokládáme, že by se jednalo o omezování dostupnosti této služby."

Obsah zprávy a text reklamy odesílatel uvidí, takže by nemělo docházet k nevhodné kombinaci vážných zpráv a žoviálních reklam.

Eurotel zatím neumožní posílání SMS zpráv bez reklamního textu, a to ani zpoplatněných. Pokud to však zákazníci budou požadovat, je prý společnost schopna placené SMS bez reklamních sloganů nabídnout.

Markéta Kaclová, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme