Eurozóna by měla s řešením krize přijít příští týden, říká analytik Bureš

Státy eurozóny musejí oznámit zásadní řešení dluhové krize, která ohrožuje několik zemí platících eurem, nejpozději do středy příštího týdne. V souvislosti s nedělním summitem Evropské unie to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl analytik Poštovní spořitelny Jan Bureš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bureš, ekonom

Jan Bureš, ekonom | Foto: Tomáš Adamec

„Pokud nepřijde, tak to na trzích bude cítit hodně negativně. Jakože v tuto chvíli spíše trhy jsou pozitivně naladěny a očekávají to, že skutečně evropští politici nakonec s něčím přijdou a myslím si, že pokud by to nezvládli do středy příštího týdne, tak skutečně by to byla velice negativní reakce, kterou bychom viděli na všech klíčových trzích,“ uvedl Bureš.

Příští středu se kvůli řešení dluhové krize znovu sejdou šéfové států a vlád zemí eurozóny. Na svém twitterovém účtu o tom informoval unijní prezident Herman van Rompuy.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.00 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po půlnoci. Štěpánka Čechová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu.

Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme