Eurozóna odložila rozhodnutí o další pomoci Řecku na konec října

Eurozóna bude o další splátce pomoci pro Řecko rozhodovat až koncem tohoto měsíce. Do poloviny října totiž nebude hotová zpráva inspektorů Evropské komise, Mezinárodního měnového fondu a Evropské centrální banky o plnění podmínek půjčky Řeckem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident euroskupiny Jean-Claude Juncker

Prezident euroskupiny Jean-Claude Juncker | Zdroj: Reuters

Jak řekl předseda euroskupiny, lucemburský premiér Jean-Claude Juncker, rozhodnutí se odkládá, protože eurozóna ví, že Řecko bude peníze ze šesté splátky potřebovat až v listopadu.

Slovensko stihne hlasovat o posílení evropského záchranného fondu ještě před summitem Unie v druhé polovině října a výsledek hlasování ve slovenském parlamentu by měl být pozitivní. Na schůzce ministrů financí eurozóny o tom Jeana-Claudea Junckera ujistil slovenský ministr Ivan Mikloš.

„Informoval jsem o tom, že to bude schvalované 11., nejpozději však 14. října, tedy ještě v týdnu před Evropskou radou,“ uvedl Ivan Mikloš.

Pavel Novák, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme