Evropané i Američané se bojí bankrotu svých zemí

Evropané i Američané mají strach ze státního bankrotu. Víc než polovina Američanů a Francouzů v příštích letech čeká bankrot své země. Jen o něco málo klidnější jsou Britové. Ukázal to průzkum veřejného mínění pro deník Financial Times.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akciové trhy v důsledku japonské krize dále padají

Akciové trhy v důsledku japonské krize dále padají | Zdroj: Reuters

Krachující Řecko přineslo Evropanům i Američanům nový důvod ke starostem. Obyvatelé obou kontinentů jsou podle průzkumu mnohem vnímavější k výši zadlužení svých zemí. Bankrotu se bojí i skoro třetina Němců. Jejich země je přitom v Evropě považována za vzor pro fiskální disciplínu.

Opačně to vidí Italové, kteří z bankrotu většinou strach nemají, přestože jejich země má druhé největší dluhy hned po Řecku. Průzkum zároveň ukázal velký odpor Evropanů k pomoci zadluženým zemím. Proti půjčkám oslabeným státům je víc než polovina Němců, Britů nebo Španělů.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme