Evropané možná Řecku odpustí další část jeho dluhů

Řekové se možná zbaví další části svých obrovských dluhů. Země eurozóny prý jednají o možnosti, že zemi odpustí část ze záchranných půjček, které jí poskytly v minulých letech. Napsal to německý deník Financial Times Deutschland. Řecku už odpustili velkou část půjček soukromí investoři, například banky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurodotace. Ilustrační foto

Eurodotace. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Soukromí investoři přišli zhruba o tři čtvrtiny z toho, co Řecku půjčili. Díky tomu se měl řecký státní dluh snížit na úroveň, se kterou by země mohla žít bez nutnosti další mezinárodní pomoci.

Podle diplomatů se ale zdá, že ani taková úleva nestačí a řecký státní dluh zůstává příliš vysoký. Proto se prý jedná o možnosti odpuštění části půjček i ze strany zemí eurozóny. To znamená, že by o peníze de facto přišli daňoví poplatníci v těchto státech.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme