Evropská komise chce jednat o ruském zákazu dovozu masa z Polska

Polsko očekává, že Evropská komise pomůže překonat ruský zákaz dovozu masa a rostlinných výrobků. Varšava slíbila, že bude tvrdě postupovat proti padělatelům veterinárních a fytosanitárních osvědčení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Salám

Salám | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Polsko slíbilo, že potrestá padělatele veterinárních a fytosanitárních osvědčení. Rusko ale zatím o zrušení zákazu dovozu polských potravin neuvažuje. Varšava se spoléhá na pomoc Bruselu.

"Očekáváme podporu a budeme vděční pokud se připojí i představitelé jiných států, hlavně ale čekáme na stanovisko Evropské komise," uvedl ministr zemědělství Krzysztof Jurgiel.

Komise pomoc opatrně přislíbila - zatím se ale žádná jednání s ruskými představiteli nekonala. Po Rusku dočasně zakázala dovoz polských jatečních prasat Ukrajina a problémy se vyskytly i v případě vývozu polského masa do skandinávských zemí.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme