Evropská komise odstartuje debatu o rozpočtových prioritách sedmadvacítky

Evropská komise dnes odstartuje debatu o rozpočtových pravidlech. Komisařka pro rozpočet Dalia Grybauskaite zveřejní zprávu, v níž stanoví priority, kterými by se sestavování rozpočtu sedmadvacítky mělo v budoucnu řídit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlaymont, sídlo Evropské komise

Berlaymont, sídlo Evropské komise | Foto: de.wikipedia.org

Reformou rozpočtu měníme Evropu - takhle se dá volně přeložit název dokumentu, který dnes zveřejní Evropská komise. Oficiálně jde o ambiciózní plán, podle kterého by měla sedmadvacítka dávat v budoucnu více peněz především na vědecký a technologický rozvoj, řešení problému co se stárnoucí populací nebo na vyrovnání sociálních a ekonomických rozdílů mezi evropskými regiony.

Už předem ale zaznívají kritické hlasy, že se Evropská komise v materiálu vyhýbá hlavnímu rozpočtovému problému, kterým je společná zemědělská politika. Tedy skutečnost, že zemědělské dotace stále polykají 40 procent společného evropského rozpočtu.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme